ATP
Κέρδισε τη μάχη με τον Khachanov και μπήκε τελικό ο Dimitrov (vid)

 
Κέρδισε τη μάχη με τον Khachanov και μπήκε τελικό ο Dimitrov (vid)
© Corrine Dubreuil / Open 13
tn team Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024 - 22:40

O Grigor Dimitrov επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε τον Karen Khachanov μετά από μάχη τριών ωρών, για να προκριθεί στον τελικό του Open 13 στη Μασσαλία.

Τη 10η νίκη του σε 11 αναμετρήσεις (10-1) στο 2024 πανηγύρισε ο Grigor Dimitrov, ο οποίος επικράτησε του Karen Khachanov σε ένα σπουδαίο ματς στη Μασσαλία με 6-7 (3), 6-4, 7-6 (5), έπειτα από 2 ώρες και 57 λεπτά.

Ο Dimitrov κατάφερε να σώσει 2 set points στο 9ο game του 1ου σετ, ενώ ήταν πίσω με 3-5, ενώ αργότερα έκανε και break, όταν o Khachanov σέρβιρε για το σετ. Προηγήθηκε με 6-5, όμως ο Khachanov τελικά κέρδισε αυτό το σετ στο tie-break, όπου με 5 συνεχόμενους πόντους το κατέκτησε με 7-3.

Στο 2ο σετ, αν και απώλεσε αρχικά το προβάδισμα που είχε με 3-1, ο Dimitrov ανέκτησε αμέσως τον έλεγχο με νέο break και προηγήθηκε με 5-3, για να κλείσει το σετ στο 10ο game.

Στο αποφασιστικό σετ είχε ένα break point νωρίς, αλλά δεν έσπασε το σερβίς του Ρώσου, ενώ το δικό του σερβίς δεν κινδύνεψε σε όλο το σετ. Αυτή τη φορά, ο Dimtirov κέρδισε το καθοριστικό tie-break, όπου επέστρεψε από το 2-4 και κέρδισε τους 5 από τους 6 τελευταίους πόντους της αναμέτρησης.

Ήταν η 10η νίκη στη σεζόν του Dimitrov (10-1), που ήδη έχει κερδίσει το 250άρι του Μπρίσμπεϊν και στοχεύει στον 2ο τίτλο του. Συνολικά θα βρεθεί για 19η φορά σε τελικό και θα διεκδικήσει τον 10ο τίτλο καριέρας (9-9).

Στον τελικό της Κυριακής (16:30GR, COSMOTE SPORT 6HD), o Dimitrov θα αντιμετωπίσει τον Ugo Humbert, που στον άλλον ημιτελικό απέκλεισε τον κορυφαίο του ταμλπό, Hubert Hurkacz, με 6-4, 6-4.

Ο Humbert έσβησε και τα 3 break points που αντιμετώπισε στο ματς, για να "σπάσει" μια φορά σε κάθε σετ το σερβίς του αντιπάλου του και να πάρει τη νίκη, εξασφαλίζοντας έτσι πως η Γαλλία θα έχει εκπρόσωπο στον τελικό.

Θα είναι ο 5ος τελικός στην καριέρα του Humbert, που έχει κερδίσει και τους 4 προηγούμενους. Επίσης θα προσπαθήσει να γίνει ο πρώτος Γάλλος που θα κερδίσει τον τίτλο στη Μασσαλία από το 2017, όταν το κέρδισε για 3η και τελευταία φορά ο Jo-Wilfried Tsonga.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots