ATP
Τσιτσιπάς: "Αρνήθηκα να πάω σε 3ο σετ" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Αρνήθηκα να πάω σε 3ο σετ" (vid)
© Abierto Mexicano
tn team Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024 - 6:23

Στη μεγάλη ανατροπή που έκανε στο τέλος του 2ου σετ στάθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στις δηλώσεις που έκανε από το court στο Ακαπούλκο, μετά την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Abierto Mexicano.

Μπορεί να κρατούσε την τύχη στα χέρια του, αφού σέρβιρε για το ματς όταν ήταν μπροστά με 6-3, 5-4, 15-0 στο 2ο σετ, ωστόσο γρήγορα τα πράγματα άλλαξαν, με τον Τσιτσιπά να μένει πίσω με double mini-break στο 2-5 του tie-break και να είναι ουσιαστικά πολύ κοντά στο να παίξει και 3ο σετ, ενάντια στον Flavio Cobolli.

Τελικά, ο πρωταθλητής μας κατάφερε να κλείσει το ματς στο 2ο σετ, και στις δηλώσεις που έκανε από το court αμέσως μετά τη νίκη του στάθηκε στη μεγάλη ανατροπή του tie-break.

"Η πρώτη μου σκέψη ήταν να προσπαθήσω να μείνω εκεί για άλλον έναν πόντο. Δεν είναι εύκολο να είσαι πίσω με 2-5 και ο αντίπαλός σου να έχει το σερβίς για τους 2 επόμενους πόντους. Ήταν απίθανη ανατροπή για να είμαι ειλικρινής, ειδικά σ' αυτό το σημείο του παιχνιδιού, στο οποίο το momentum άλλαξε πολύ γρήγορα. Πιο πριν σέρβιρα για το ματς... Είναι κάτι που δεν περιμένεις και σίγουρα υπάρχει η αμφιβολία στο μυαλό σου. Εκείνη τη στιγμή κατάφερα να συγκροτήσω τον εαυτό μου και αρνήθηκα να πάω σε 3ο σετ."

Όσο για το ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του απέναντι σε παίκτες που βρίσκονται εκτός του Top 20 και είναι πολύ σταθερός σ' αυτά τα παιχνίδια, ο Στεφ είπε: "Η προπόνηση, το να προσπαθείς να μένεις ήρεμος σε τέτοιες καταστάσεις, γιατί παίζεις με παίκτες που δεν έχουν τίποτα να χάσουν, απλά θα βγουν εκεί έξω και θα παίξουν το καλύτερό τους. Σε αυτά τα ματς οι προσδοκίες πάνω σου είναι μεγαλύτερες και είναι σημαντικό να μένεις ήρεμος και να αντιμετωπίζεις κάθε ματς σα να είναι απέναντι σε Top 10 τενίστα."

Στα προημιτελικά του Ακαπούλκο, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον υπερασπιστή του τίτλου, Alex De Minaur, στις 02:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Ελλάδα (COSMOTE SPORT 6HD).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots