ATP
Ο De Minaur έσπασε το σερί με Τσιτσιπά και συνεχίζει στο Ακαπούλκο (vids)

 
Ο De Minaur έσπασε το σερί με Τσιτσιπά και συνεχίζει στο Ακαπούλκο (vids)
tn team Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 - 4:17

O Alex De Minaur κέρδισε για 1η φορά τον Στέφανο Τσιτσιπά στην 11η του προσπάθεια και τον άφησε εκτός ημιτελικών στο Ακαπούλκο, παραμένοντας ο ίδιος σε τροχιά υπεράσπισης.

Παρότι είχε άσχημο ξεκίνημα, ο De Minaur βρήκε τον δρόμο προς μια μεγάλη ανατροπή και επικράτησε του Τσιτσιπά με 1-6, 6-3, 6-3, κερδίζοντας για 1η φορά τον Έλληνα παίκτη σε επίσημο ματς ΑΤΡ διοργάνωσης, μετά από 11 αγώνες (1-10)!

Αφού "έσπασε το ρόδι" και έβαλε τέλος σ' αυτό το μεγάλο αρνητικό σερί, ο 25χρονος Αυστραλός, ο οποίος διανύει δίχως αμφιβολία την καλύτερη φάση της καριέρας του, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Abierto Mexicano, παραμένοντας σε τροχιά υπεράσπισης του τίτλου του.

Ο Τσιτσιπάς δεν ξεκίνησε ιδανικά, γεμίζοντας το 1ο game με λάθη, με αποτέλεσμα να δεχτεί το break από τον Αυστραλό για το 0-1. Μετά απ' αυτό ωστόσο, ο πρωταθλητής μας πάτησε το γκάζι, κυριάρχησε κατά κράτος στο court και δεν άφησε το Νο.9 του κόσμου να πάρει ανάσα, κερδίζοντας 6 συνεχόμενα games για να κατακτήσει το 1ο σετ με 6-1 σε λιγότερο από μισή ώρα!

Το σκηνικό όμως άλλαξε και πάλι, με τον Τσιτσιπά να μην έχει εύκολους πόντους από τη γραμμή του σερβίς και τον De Minaur να το εκμεταλλεύεται αυτό στο έπακρο, δυσκολεύοντας τη ζωή του.

Με 3 συνεχόμενα break (μεσολάβησαν και 2 break του Τσιτσιπά), o Αυστραλός πήρε προβάδισμα με 5-2 στο 2ο σετ, με τον Τσιτσιπά να κρατάει για 1η φορά το σερβίς του στο σετ στο 8ο game, για να μειώσει σε 5-3, αφού πάντως αντιμετώπισε και σ' αυτό break point (που ήταν και set point). Ο De Minaur κράτησε στη συνέχεια το σερβίς του για το 6-3 και έστειλε το παιχνίδι σε 3ο σετ.

Εκεί τα πράγματα ήταν κάπως πιο αμφίρροπα αρχικά, όμως ο De Minaur κατάφερε και πάλι να ανεβάσει το επίπεδο και να ξεχωρίσει, κάνοντας λιγότερα λάθη από τον Τσιτσιπά σε ένα παιχνίδι υπομονής. Ο Αυστραλός έσβησε το πρώτο break point που υπήρξε στο σετ για να ισοφαρίσει σε 2-2 και στο αμέσως επόμενο "έσπασε" το σερβίς του Στέφανου, για να προηγηθεί με 3-2.

Μετά απ' αυτά τα κομβικά λεπτά πήρε τα πάνω του ξανά και ήταν ξεκάθαρα καλύτερος από τον Στέφανο, που μπόρεσε να μειώσει σε 4-3 σβήνοντας 3 νέα break points, αλλά δεν απείλησε ξανά το σερβίς του De Minaur, που έκλεισε τελικά το ματς με break για το 6-3.

Ο De Minaur θα παίξει αύριο με τον Jack Draper, για μια θέση στον τελικό του Ακαπούλκο. Ο Βρετανός είχε κερδίσει λίγο νωρίτερα τον Miomir Kecmanovic με 6-2, 6-2.

Εκτός από το ότι πλησίασε κι άλλο στην υπεράσπιση του τίτλου του, ο De Minaur διατήρησε ζωντανές και τις πιθανότητες να παραμείνει στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, κάτι που θα καταφέρει αν κατακτήσει και φέτος τον τίτλο στο 500άρι του Μεξικού.

Αν δεν τα καταφέρει, ακόμα και αν είναι στον τελικό, ο Τσιτσιπάς θα ανακτήσει μια θέση στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, από το Νο.12 που βρίσκεται σήμερα. Ακόμα πάντως και αν κερδίσει το τρόπαιο ο Αυστραλός, ο Τσιτσιπάς θα κερδίσει μια θέση και θα βρεθεί στο Νο.11.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots