ATP
Στον τελικό De Minaur και Ruud (vid)

 
Στον τελικό De Minaur και Ruud (vid)
© Abierto Mexicano
tennisnews team Σάββατο, 02 Μαρτίου 2024 - 12:05

O Alex De Minaur συνεχίζει να υπερασπίζεται τον τίτλο του και τη θέση του στο Top 10 στο Ακαπούλκο εξασφαλίζοντας μια θέση για τον αυριανό τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον Casper Ruud.

O De Minaur, ο οποίος διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, οδηγήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι σε 3ο σετ, αλλά κατάφερε να ξεπεράσει και το εμπόδιο του Jack Draper, σε ένα ματς που δεν ολοκληρώθηκε κανονικά.

Συγκεκριμένα ο Βρετανός ένιωσε αδιαθεσία και εγκατέλειψε τον αγώνα, όταν ο De Minaur είχε το προβάδισμα με 6-3, 2-6, 4-0.

O De Minaur, ο οποίος απέκλεισε και τον Στέφανο Τσιτσιπά στο τουρνουά του Ακαπούλκο, έφτασε τις 9 διαδοχικές νίκες στο 500άρι του Μεξικού και θα επιχειρήσει να τις κάνει 10 αύριο, για να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Αυτός θα είναι ο 16ος τελικός στην καριέρα του (7-8), ήδη 2ος στη φετινή σεζόν, αφού ήταν φιναλίστ τον προηγούμενο μήνα σε ένα ακόμα 500άρι, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Στον τελικό του Abierto Mexicanο θα αντιμετωπίσει τον Casper Ruud, που στον άλλον ημιτελικό κέρδισε τον Holger Rune με 3-6, 6-3, 6-4.

Στο αποφασιστικό 3ο σετ, ο Ruud βρέθηκε πίσω με 1-3 αι με 2-4, κατάφερε όμως να κερδίσει τα 4 τελευταία games του ημιτελικού και να φτάσει στη μεγάλη πρόκριση.

Θα είναι ο 20ός τελικός της καριέρας του (10-9) και 2ος συνεχόμενος στο Μεξικό αφού την προηγούμενη εβδομάδα ήταν φιναλίστ στο Λος Κάμπος.

Ο τελικός του Ακαπούλκο θα γίνει στις 05:00 το πρωί της Κυριακής και θα μεταδοθεί από το COSMOTE SPORT 6HD.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots