ATP
Τσιτσιπάς στο ΤΝ: "Θα μιλήσω για τίτλο μόνο αν είμαι στον τελικό, τώρα είμαι προσηλωμένος να συνεχίσω"

 
Τσιτσιπάς στο ΤΝ: "Θα μιλήσω για τίτλο μόνο αν είμαι στον τελικό, τώρα είμαι προσηλωμένος να συνεχίσω"
tn team Τετάρτη, 15 Μαϊος 2024 - 12:04

Μετά την συντριπτική νίκη του επί του Alex De Minaur στη Ρώμη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μοιράστηκε μαζί μας τις εντυπώσεις του από τον αγώνα, μας μίλησε ακόμα για τον επόμενο αγώνα του στο τουρνουά, τον στόχο της κατάκτησης του τροπαίου και τη γενική αίσθηση του παιχνιδιού του στη Ρώμη, όπου μέχρι στιγμής παίζει φανταστικό τένις.

"Είχα μια πολύ καλή αίσθηση από την baseline, ένιωθα ότι άνοιγα καταπληκτικά το γήπεδο, ένιωθα κατευθείαν το βάρος της μπάλας μου, με το που έφευγε απ' τις χορδές ένιωθα ότι δημιουργούσα πάρα πολύ βάρος μέσα στο γήπεδο και ξέροντας το πόσο καλή μπορεί να είναι η μπάλα μου σε μια ποιοτική μου μέρα, μου έδωσε πολλή αυτοπεποίθηση", είπε ο Τσιτσιπάς στο tennisnews.gr, μετά την εντυπωσιακή επικράτησή του με 6-1, 6-2 επί του Νο.11 της πακόσμιας κατάταξης.

Απέναντι σε έναν από τους καλύτερους receivers στον κόσμο, ο Στεφ κέρδισε τους 20 από τους 27 πόντους στα πρώτα του σερβίς (74%), αλλά και τους 10 από τους 12 (83%) στα δεύτερα!

"Το σερβίς μου ήταν άψογο σήμερα. Δεν ξέρω ακριβώς τα ποσοστά μου αλλά ένιωσα ότι είχα ένα σερί πολλών καλών σερβίς. Αυτό φυσικά βοηθάει, δεν είναι αναγκαίο να κάνεις συνέχεια άσους, ειδικά στο χώμα. Ένα καλό σερβίς σε βοηθάει στην επόμενη μπάλα και αυτό επίσης μου έδωσε ένα προβάδισμα και με έβγαλε σε έναν πάρα πολύ καλό δρόμο."

Όπως είχε πει και πριν ακόμα δώσει τον πρώτο του αγώνα στο τουρνουά, τα γήπεδα της Ρώμης είναι αρκετά κοντά σ' αυτά του Monte-Carlo, όπου τα τελευταία χρόνια παίζει πάντα τρομερό τένις και έχει κατακτήσει 3 φορές τον τίτλο.

Για το που βάζει το τένις του αυτή τη στιγμή σε σχέση με το τουρνουά του Monte-Carlo, όπου ήταν πρωταθλητής πριν περίπου έναν μήνα, μας είπε: "Αυτή τη στιγμή παίζω καλά. Δεν θέλω να συγκρίνω πως παίζω σε σχέση με 3-4 εβδομάδες πριν γιατί είναι διαφορετικές εβδομάδες, είναι διαφορετικά τουρνουά, ο κόσμος και οι συνθήκες είναι λίγο διαφορετικές, οπότε είναι μια νέα πρόκληση για μένα. Η Ρώμη είναι ένα μέρος που μου αρέσει να παίζω τένις και νιώθω ότι οι Ρωμαίοι και οι Έλληνες που έρχονται να με δουν εδώ μου δίνουν πραγματικά την καρδιά τους και με υποστηρίζουν. Με κάνουν να νιώθω σαν στο σπίτι μου σ' αυτό το 1000άρι, το νιώθω σχεδόν σαν το Monte-Carlo, με μια πολύ οικογενειακή ατμόσφαιρα."

Για τον μεγάλο στόχο της κατάκτησης του τίτλου: "Έχω κάνει καλές προσπάθειες μέχρι στιγμής και σκοπός μου είναι να συνεχίσω σ' αυτή την κατεύθυνση. Μπορούμε να μιλήσουμε γι' αυτό μια μέρα πριν (τον τελικό). Αυτή τη στιγμή είμαι προσηλωμένος στο να συνεχίσω σ' αυτόν τον καλό ρυθμό που έχω μπει. Φυσικά είναι ωραίο να κάνεις σχέδια και θα ήθελα πάρα πολύ να το κερδίσω, αλλά είναι το μεράκι που βάζω κάθε μέρα. Το μεράκι θα με βάλει σ' αυτή την πορεία και σ' αυτό το όνειρο που θέλω να στοχεύσω."

Τέλος, για τον προημιτελικό της Πέμπτης κόντρα στον Nicolas Jarry, είπε: "Θα έλεγα ότι έχει παρόμοιο στυλ με εμένα και έχει μεγαλώσει παίζοντας στο χώμα, έχει παίξει πολύ σ' αυτή την επιφάνεια. Εγώ δεν τον έχω δει πολύ στο χώμα, έχουμε παίξει αντίπαλοι κυρίως στα σκληρά νομίζω. Νιώθω καλά με το τένις μου αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει λόγος να βάλω φρένο σ' αυτά που μπορώ να δημιουργήσω μέσα στο γήπεδο. Ξέρω ότι σερβίρει πολύ καλά, έχει ένα παρόμοιο προφίλ με αυτό του (Jan-Lennard) Struff, είναι επιθετικός και έχει μεγάλα χτυπήματα. Πρέπει να είμαι προετοιμασμένος γι' αυτό το είδος παιχνιδιού, γιατί θα είναι διαφορετικό από το σημερινό και να είμαι σε μεγαλύτερη εγρήγορση. Η εγρήγορση είναι σημαντική."

Ο Τσιτσιπάς έχει αναμετρηθεί 5 φορές με τον Jarry στο παρελθόν και έχει υποστεί τρεις ήττες, δυο στο χορτάρι και μια σε σκληρή επιφάνεια. Στο χώμα έχουν παίξει μόνο άλλη μια φορά, στο Monte-Carlo το 2023, με τον Στεφ να κερδίζει καθαρά με 6-3, 6-4. Ο αγώνας θα γίνει αύριο (η ώρα θα ανακοινωθεί αργότερα σήμερα) και θα μεταδοθεί ζωντανά στο COSMOTE SPORT 6HD.

H αποστολή του tennisnews.gr στη Ρώμη είναι μια χορηγία της Volkl Tennis Greece.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots