ATP
Τσιτσιπάς: "Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Sinner, την πρώτη φορά που τον αντιμετώπισα ήταν ένα πολύ αδύνατο παιδί"

 
Τσιτσιπάς: "Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Sinner, την πρώτη φορά που τον αντιμετώπισα ήταν ένα πολύ αδύνατο παιδί"
tn team Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024 - 11:52

Στα πλαίσια ενός αφιερώματος της ΑΤΡ για την άνοδο του Jannik Sinner στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θυμήθηκε την πρώτη του αναμέτρηση με τον Ιταλό τενίστα και είπε πως από τότε είχε καταλάβει ότι ήταν ένας παίκτης με πολύ μέλλον.

Παρότι το τελικό 6-3, 6-2 με το οποίο τον είχε κερδίσει τότε, το 2019, στον 2ο γύρο του τουρνουά της Ρώμης, ο Τσιτσιπάς είχε δει κάτι στο παιχνίδι του 17χρονου τότε Sinner.

"Θυμάμαι πολύ καλά την πρώτη φορά που τον αντιμετώπισα. Ήταν στη Ρώμη και ήταν ένα πολύ αδύνατο παιδί. Δεν είχαν αναπτυχθεί ακόμα οι μύες του, αλλά ήταν πολύ ταλαντούχος. Μπορούσες να το δεις από τα χτυπήματά του, έπαιζε ελεύθερα και δεν φοβόταν τίποτα.

Εκείνη την εποχή ήμουν στο Top 10, είχα μπει μόλις λίγους μήνες πριν, και διένυα μια από τις καλύτερες περιόδους της καριέρας μου. Έπαιζα θαυμάσιο τένις και παρόλα αυτά μου έβαλε μια δύσκολη δοκιμασία. Παρότι κέρδισα, ας πούμε με το σχετικά καλό 6-3, 6-2, ένιωσα ότι δεν ήταν εύκολο ματς. Μου έβαλε πολλά προβλήματα."

Ο Τσιτσιπάς εξέφρασε και τη χαρά του για όσα έχει καταφέρει, μόλις στα 22 του, ο νεαρός Ιταλός: "Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν πως θα γινόταν πολύ καλός, σίγουρα θα έμπαινε στο Top 10. Απλά δεν ήξερα πόσο σύντομα θα γινόταν αυτό. Τώρα βρίσκεται στο Νο.1 του κόσμου και τα αποτελέσματά του τα αποδεικνύουν όλα. Είναι πολύ συνεπής όλη τη χρονιά, έχει δείξει σπουδαία αφοσίωση στο άθλημα και είχε μερικές απίθανες νίκες. Είναι όμορφο να το βλέπεις αυτό. Παρόλο που δεν είμαι εγώ, είμαι πολύ χαρούμενος με όσα έχει πετύχει."

Θυμίζουμε πως ο Τσιτσιπάς μίλησε για τον Sinner και στην πιο πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε χθες στο Tennis TV από το Χάλε, δείχνοντας τον μεγάλο σεβασμό και τη συμπάθεια που τρέφει για εκείνον: "Είναι πολύ ταλαντούχος και πολύ καλός άνθρωπος, από τους καλύτερους στο tour. Θαυμάζω πολλά πράγματα στον Jannik: τον ανταγωνιστικό του χαρακτήρα, την απίθανη προσωπικότητα που έχει. Προφανώς εκπροσωπεί επάξια το τένις και χρειαζόμαστε ανθρώπους σαν κι αυτόν για να εκπροσωπούν το άθλημά μας. Είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για τα παιδιά και ένας πολύ καλός συνάδελφος. Έρχονται πολλά καλά πράγματα για εκείνον και ελπίζω να τον αντιμετωπίσω περισσότερες φορές και να βάλω αυτή την πρόκληση στον εαυτό μου."

Ο Τσιτσιπάς θα κάνει σήμερα την πρεμιέρα του στο τουρνουά του Χάλε, γύρω στις 19:00 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD), αντιμετωπίζοντας τον Henri Squire.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots