ATP
Federer: "Ήλπιζα να μην ερχόταν ποτέ αυτή η μέρα"

 
Federer: "Ήλπιζα να μην ερχόταν ποτέ αυτή η μέρα"
© Tennis Connected / Beth Wilson
tn team Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2024 - 13:40

Η πρώτη αντίδραση του Roger Federer, μετά την ανακοίνωση του Rafael Nadal για το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας.

Ο Nadal ανακοίνωσε σήμερα μέσω μιας δημοσίευσης στα social media και ενός βίντεο πως θα σταματήσει οριστικά από το επαγγελματικό τένις στο τέλος του 2024 και ο Federer έκανε το πρώτο του σχόλιο, κάτω από την ίδια δημοσίευση.

"Τι καριέρα, Rafa! Πάντα ήλπιζα ότι αυτή η μέρα δεν θα ερχόταν ποτέ. Σε ευχαριστώ για τις αξέχαστες αναμνήσεις και για τα αίθανα επιτεύγματα στο παιχνίδι που αγαπάμε. Ήταν μεγάλη τιμή!" έγραψε σε σχόλιο ο Federer, ο μεγαλύτερος αντίπαλος που είχε ο Nadal τουλάχιστον για την πρώτη δεκαετία του στο tour και ένας από τους δυο μεγαλύτερους γενικά, μαζί με τον Novak Djokovic.

Θυμίζουμε πως Nadal και Federer αναμετρήθηκαν 40 φορές στο tour, με τον Ισπανό να αναδεικνύεται νικητής τις 24 απ' αυτές (24-16). Από τα 40 ματς τα 24 ήταν σε τελικούς (Nadal 14-10) και τα 9 σε τελικούς Grand Slam (Nadal 6-3).

Εκτός όμως από τα νούμερα και τα αμέτρητα ρεκόρ, τα πολύ διαφορετικά στυλ παιχνιδιού και η δυνατότητα και των δυο να δημιουργούν μοναδικές εμπνεύσεις ήταν αυτό που έκανε ακόμα πιο ιδιαίτερο αυτό το rivalry, που προσέφερε μερικά από τα σπουδαιότερα και πιο αξέχαστα ματς στη σύγχρονη ιστορία του τένις και το έκανε επίσης το αγαπημένο των περισσότερων φαν που παρακολούθησαν τένις αυτά τα χρόνια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots