Η απάντηση του Κύργιου στον Zverev

 
Η απάντηση του Κύργιου στον Zverev
Η απάντηση του Κύργιου στον Zverev
tennisnews team Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020 - 18:56

Ο Νικ Κύργιος κλήθηκε να απαντήσει στα πρόσφατα σχόλια που έγιναν εις βάρος του από τον Alexander Zverev και το έκανε σε πολύ ήρεμους τόνους.

Ο Κύργιος έδειξε περισσότερο σαστισμένος και λιγότερο ενοχλημένος από τα πρόσφατα σχόλια που έκανε ο Zverev εις βάρος του, ασκώντας δριμύτατη κριτική στο παιχνίδι του Ελληνοαυστραλού.

Θυμίζουμε πως ο Zverev είχε ερωτηθεί από τους Αυστραλούς δημοσιογράφους για τις πιθανότητες του Κύργιου στο Australian Open και απάντησε: "Υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες που είναι καλύτεροι από εκείνον αυτή τη στιγμή, χωρίς παρεξήγηση. O (Στέφανος) Τσιτσιπάς είναι καλύτερος, γιατί είναι πιο συνεπής, κάτι που είναι απαραίτητο σε αγώνες των 5 σετ. Επίσης και ο Alex De Minaur είναι πιο συνεπής αυτή την περίοδο."

Σήμερα ο Κύργιος βρέθηκε στην αίθουσα τύπου του Melbourne Park και έμαθε από τους δημοσιογράφους για τα σχόλια του Γερμανού, ωστόσο η απάντησή του ήρθε σε πολύ ήπιους τόνους.

"Δεν πρόκειται να σας ψυχαγωγήσω τόσο πολύ. Με όλα όσα συμβαίνουν, αυτό είναι το λιγότερο που με απασχολεί. Είναι ένας εκπληκτικός παίκτης, δεν είμαι σίγουρος γιατί έκανε αυτά τα σχόλια. Είμαι όμως σίγουρος πως δεν το είπε κακοπροαίρετα. Και αν το έκανε, απολογούμαι για οτιδήποτε μπορεί να του έκανα", είπε χαρακτηριστικά ο 24χρονος Ελληνοαυστραλός, ο οποίος διατηρούσε ανέκαθεν πολύ καλές σχέσεις με τον Zverev.

Στην πρεμιέρα του στο Australian Open, o Κύργιος θα αντιμετωπίσει τον Lorenzo Sonego. Όπως και σε όλα τα παιχνίδια του φέτος στην Αυστραλία, για κάθε άσο που θα πετυχαίνει, θα δωρίζει 200 δολάρια στον έρανο για τους πυρόπληκτους, κάτι που ξεκίνησε με δική του πρωτοβουλία και γρήγορα παρέσυρε όλη την τενιστική κοινότητα, στο να προσφέρει την πολύτιμη βοήθειά της στα θύματα των καταστροφικών πυρκαγιών.

"Το μυαλό μου δεν είναι ακόμα 100% στο τένις. Με όλα όσα συμβαίνουν με τις πυρκαγιές, είναι δύσκολο. Άνθρωποι χάνουν τις οικογένειές τους, τα σπίτια τους και δεν είναι εύκολο να μένω συγκεντρωμένος στο Australian Open. Την ίδια στιγμή όμως, πρέπει να βρω και μια ισορροπία. Πρέπει να βγω εκεί έξω και να προσπαθήσω για το καλύτερο. Αλλά όταν παίζω αυτή τη στιγμή, παίζω για πολλά περισσότερα από τον εαυτό μου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots