Με το δεξί και ο Zverev (vid)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev
tennisnews team Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 - 14:58

O Alexander Zverev πραγματοποίησε θετικό ποδαρικό στη Μελβούρνη και χωρίς να χάσει σετ από τον Marco Cecchinato, πήρε την πρόκριση για τον 2ο γύρο του Australian Open.

Έναν πολύ καλό αγώνα έκανε ο Alexander Zverev στην πρεμιέρα του στο Australian Open, για να επικρατήσει του Marco Cecchinato με 6-4, 7-6 (4), 6-3 και να μπει χωρίς να χάσει σετ και πολλή ενέργεια, στον 2ο γύρο του αυστραλιανού Grand Slam.

Ο Zverev ολοκλήρωσε τον αγώνα του με 35 winners και 28 αβίαστα λάθη, παίζοντας σε γενικές γραμμές καλό τένις. Αυτό δε σημαίνει πως δεν είχε και πολλά περιθώρια βελτίωσης για τη συνέχεια, αφού χρειάστηκε να κάνει 5 φορές break στο σερβίς του Ιταλού, μένοντας πίσω με break και στα 3 σετ!

Στο 1ο σετ ο 22χρονος Γερμανός ήταν πίσω μέχρι και με 2-4. Ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του από εκείνο το σημείο και έπειτα και κατάφερε να κερδίσει 4 συνεχόμενα games, για να κατακτήσει αυτό το σετ με 6-4.

Το 2ο σετ ήταν επίσης πολύ κλειστό, με τον Zverev να μένει ξανά πίσω με break, σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο μάλιστα, στο 3-5. Για ακόμα μια φορά ο νεαρός Γερμανός απάντησε άμεσα στο break αυτό, ισοφάρισε σε 5-5 και τελικά το σετ οδηγήθηκε σε tie-break, όπου ήταν καλύτερος και "ξέφυγε" με 5-2, για να επικρατήσει με 7-4.

Στο 3ο σετ το προβάδισμα με break του Cecchinato ήρθε στο 1ο game και κράτησε ξανά πολύ λίγο, αφού ο Zverev τον ισοφάρισε σε 1-1. Αργότερα ο Γερμανός έσβησε 3 break point για να περάσει μπροστά στο 2-1 και έκτοτε δεν βρέθηκε ξανά πίσω από τον Ιταλό, κάνοντας και το break που του χάρισε τη νίκη στο 8ο game, για το 5-3.

Στον 2ο γύρο του Australian Open o Zverev, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί ποτέ σε προημιτελικό στη Μελβούρνη, θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Casper Ruud και Egor Gerasimov.

Στο μεταξύ, την ίδια ώρα με τον Zverev μια σπουδαία νίκη πανηγύριζε και ο Ivo Karlovic, που ένα μήνα πριν γιορτάσει τα 41α γενέθλιά του συνεχίζει να πετυχαίνει νίκες σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργανώσεων. Ο βετεράνος Κροάτης επικράτησε του Vasek Pospisil ε 7-6 (4), 6-4, 7-5 και θα παίξει στον 2ο γύρο με το Νο.10 του ταμπλό, Gael Monfils.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots