Επιβεβαίωσε τον ημιτελικό με Federer o Nole! (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic
tennisnews team Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020 - 13:38

O Novak Djokovic κέρδισε και τον Milos Raonic με 3-0 σετ για να εξασφαλίσει την 8η πρόκρισή του στα ημιτελικά του Australian Open, όπου τον περίμενε ο Roger Federer.

O Djokovic επιβλήθηκε του Raonic με 6-4, 6-3, 7-6 (1) και πήρε με άνεση την πρόκριση για την ημιτελική φάση του Australian Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον Federer.

Ο Nole ήταν για μια ακόμα μέρα πολύ καλός, τελειώνοντας την αναμέτρηση με 29 winners και μόλις 14 αβίαστα λάθη. Επίσης έσβησε και τα 2 break point που αντιμετώπισε, για να φτάσει στην 4η διαδοχική straight sets νίκη του στο τουρνουά.

Ο 32χρονος Σέρβος, ο οποίος βελτίωσε το ρεκόρ του στη φετινή σεζόν σε 11-0 νίκες, χρειάστηκε 9 break point στο 1ο σετ (και 4 set point), μέχρι να "σπάσει" το σερβίς του Raonic και να ανοίξει το δρόμο προς τη νίκη, κάνοντας το 6-4.

Στο 2ο σετ τα πράγματα ήταν πιο απλά και έκανε το break στο 4ο game (3-1), για να ξεφύγει με 4-1 και να το κατακτήσει πιο γρήγορα με 6-3, στο 3ο σετ ωστόσο χρειάστηκε να μείνει περισσότερη ώρα στο court και αντιμετώπισε κάποια προβλήματα με τα μάτια του. 

Συγκεκριμένα, πήρε ιατρικό τάιμ άουτ ώστε να μπορέσει να αποχωρήσει από το court για λίγα λεπτά και να αλλάξει φακούς επαφής, φάνηκε όμως να μην υποχωρεί η μικρή μόλυνση ούτε με το νέο ζευγάρι. Ο Raonic τον πίεσε μέχρι το tie-break, ο Σέρβος όμως το κέρδισε με το εμφατικό 7-1 και απέφυγε τις περιπέτειες, βάζοντας τέλος στο παιχνίδι μετά από 2 ώρες και 49 λεπτά.

Ο Djokovic όχι απλά παρέμεινε αήττητος απέναντι στον Raonic, αλλά συνεχίζει το εντυπωσιακό του ρεκόρ απέναντί του, έχοντας χάσει μόνο 2 σετ σε 10 αναμετρήσεις με αντίπαλο τον Καναδό!

Έχει πλέον 12 διαδοχικές νίκες στη Μελβούρνη και 73 συνολικά, σε 81 αναμετρήσεις (73-8). Αξίζει να σημειωθεί πως κάθε φορά που φτάνει στα ημιτελικά, αποχωρεί με Grand Slam από την Αυστραλία, αφού έχει αήττητο ρεκόρ (14-0) σε ημιτελικούς και τελικούς στο Australian Open! Θυμίζουμε πως διεκδικεί τον 8ο τίτλο του στο αυστραλιανό major.

Με τον Federer θα αναμετρηθεί για 50ή φορά στην καριέρα του, έχοντας κερδίσει τον Ελβετό 26 φορές (26-23). Σε αγώνες Grand Slam ο Djokovic επίσης προηγείται, με 10-6 νίκες, ενώ στη Μελβούρνη έχουν αναμετρηθεί άλλες 4 φορές, με τον Σέρβο να έχει κερδίσει τις 3 από αυτές.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots