Στον τελικό του AO o Thiem (vids)

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem
tennisnews team Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020 - 14:26

O Dominic Thiem κέρδισε 3 σετ στη σειρά, επιβλήθηκε του Alexander Zverev με 3-1 και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Australian Open, όπου θα διεκδικήσει το πρώτο του Grand Slam την Κυριακή, ενάντια στον Novak Djokovic!

Μετά από μια μεγάλη μάχη που πλησίασε τις 4 ώρες σε διάρκεια, ο Dominic Thiem έκαμψε την αντίσταση του Alexander Zverev με 3-6, 6-4, 7-6 (3), 7-6 (4) και προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open.

Ο δεύτερος ημιτελικός ήταν ένα πολύ κλειστό παιχνίδι όπως δείχνει και το γεγονός ότι ο Thiem κέρδισε μόλις 5 πόντους περισσότερους από τον Zverev συνολικά, 138 έναντι 133. Ο Αυστριακός ωστόσο ήταν ο καλύτερος παίκτης στα κρισιμότερα σημεία και δικαίως πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Australian Open.

Αρκετά νευρικό ήταν το ξεκίνημα του Thiem στον αγώνα, καθώς στο 1ο σετ ο Αυστριακός είχε 5 winners και 13 αβίαστα λάθη, περισσότερα από τα διπλάσια του Zverev, που είχε 6 winners και ίσα λάθη. Ο 22χρονος Γερμανός "έσπασε" 3 φορές το σερβίς του αντιπάλου του! Μια στο 1ο game, που είχε άμεση απάντηση από τον Αυστριακό για το 1-1, καθώς και άλλες δυο προς το τέλος του σετ, στο 7ο (4-3) και στο 9ο game (6-3).

Ο Thiem ανέβασε αισθητά την απόδοσή του και ήταν πιο προσεκτικός σε όλο το υπόλοιπο ματς. Έκανε break νωρίς στο 2ο σετ και προηγήθηκε με 3-1, αλλά ο Zverev κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3. Ανταποκρίθηκε καλά ο φιναλίστ του Roland Garros και με νέο break ανέκτησε το προβάδισμά του, στο 4-3. Με love service game έφτασε στο 5-3 ο Thiem, ο οποίος έσβησε 2 break point στο 10ο game και κατάφερε τελικά να υπερασπιστεί το σερβίς του και να κλείσει το 2ο σετ, με 6-4.

Και στο 3ο σετ προηγήθηκε με 3-1 ο Thiem, κινδύνεψε όμως από την αντεπίθεση του Zverev. O Sascha κέρδισε τα 3 επόμενα games και βρέθηκε μπροστά στο 4-3 και στο 5-4. Είχε την ευκαιρία να κάνει κι άλλο break στο 10ο game, o Thiem ωστόσο έσβησε 2 set points, απέφυγε το 4-6 και ισοφάρισε σε 5-5. Στο tie-break o 26χρονος προηγήθηκε με 3-0 και δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο, για να το κατακτήσει με 7-3.

Το 4ο σετ ήταν διαφορετικό καθώς κανείς από τους δυο δεν είχε ευκαιρίες για break, αλλά οδηγήθηκε και αυτό στο tie-break, όπως το προηγούμενο. O Thiem και σε αυτό ήταν αισθητά καλύτερος από τον Zverev, αφού προηγήθηκε με 3-0 και παρά τις δυο μπάλες που έχασε στη συνέχεια και τα δυο απανωτά mini-break του Zverev για το 3-2, δεν κινδύνεψε περαιτέρω έχοντας συνεχώς ένα ελαφρύ προβάδισμα, το οποίο μετουσίωσε και στην πρόκριση, έπειτα από 3 ώρες και 42 λεπτά παιχνιδιού στη Rod Laver Arena.

Για 7η φορά σε 9 αναμετρήσεις κέρδισε τον Zverev o Thiem (7-2), ο οποίος προκρίθηκε στον 3ο τελικό του σε Grand Slam διοργανώσεις, πρώτο μακριά από το Παρίσι. Θυμίζουμε πως ήταν φιναλίστ στο Roland Garros το 2018 και το 2019 ο Αυστριακός, χάνοντας και τα δυο παιχνίδια από τον Rafael Nadal.

Την Κυριακή (10:30GR, Eurosport 1HD) θα αντιμετωπίσει ακόμα έναν θρυλικό τενίστα, τον Novak Djokovic, τον οποίο έχει καταφέρει να κερδίσει 4 φορές, στις 10 προηγούμενες συναντήσεις τους (4-6).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots