"Το τένις δε θα είναι το ίδιο για 2-3 χρόνια"

 
Milos Raonic & Daniil Medvedev
Milos Raonic & Daniil Medvedev ©Philippe Montigny/FFT
tennisnews team Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2020 - 14:41

Ο διευθυντής του Australian Open, Craig Tiley, παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, μιλώντας για την υποχρεωτική καραντίνα στην Αυστραλία, τις σκέψεις της Tennis Australia να προσθέσει τουρνουά μετά το Australian Open, αλλά και για την άποψή του πως το τένις δε θα επανέλθει στην κανονικότητα για τουλάχιστον 2-3 χρόνια ακόμα.

"Σκεφτόμαστε το ενδεχόμενο να κάνουμε δυο ακόμα τουρνουά, μετά το Australian Open. Είναι μια ανοιχτή συζήτηση που συμβαίνει αυτή την περίοδο με τα tours. Εγώ θεωρώ ότι θα υπάρχει και τότε σημαντική δυσκολία στα ταξίδια και στις μετακινήσεις των παικτών, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2021", είπε ο Craig Tiley, πρόεδρος της Tennis Australia και διευθυντής του Australian Open.

"Θα δούμε πως θα αλληλεπιδράσει το υπόλοιπο tour και αν τα τουρνουά και οι παίκτες συμφωνήσουν σε αυτό. Αν το θέλουν, εμείς θα το υλοποιήσουμε. Είναι στο τραπέζι και το εξετάζουμε. Θέλουμε να μεγιστοποιήσουμε τις πιθανότητες να παίξει ο κάθε παίκτης τουλάχιστον σε ένα επιπλέον τουρνουά, εκτός από το Australian Open."

H Αυστραλία είναι μια από τις πιο ασφαλείς χώρες αυτή τη στιγμή στον κόσμο, σχετικά με τον κορωνοϊό. Τα σύνορα όλων των πολιτειών της παραμένουν κλειστά από το καλοκαίρι και η μετάδοση του ιού έχει τεθεί υπό έλεγχο σε πολύ μεγάλο βαθμό, με τα καθημερινά νέα κρούσματα να είναι σταθερά σε διψήφιο αριθμό - πολλές φορές και μονοψήφιο - για τους τελευταίους δυο μήνες.

Για να το καταφέρει αυτό, η κυβέρνηση έπρεπε να θέσει κάποια αυστηρά μέτρα. Ένα απ' αυτά είναι η υποχρεωτική καραντίνα για 14 μέρες για κάθε ταξιδιώτη που εισέρχεται στη χώρα. Αυτό το μέτρο ενδέχεται να επιβληθεί και στους παίκτες που θα αγωνιστούν στο Australian Open τον Ιανουάριο.

"Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα μας είναι πως μόλις οι παίκτες ολοκληρώσουν μια περίοδο καραντίνας, μετά είναι σε θέση να μετακινούνται ελεύθερα. Μπορείς να πας σε εστιατόρια, στον κινηματογράφο, να κάνει οτιδήποτε θες. Αλλά η πρώτη μας προτεραιότητα, παραμένει η ασφάλεια", εξήγησε ο Tiley.

"Η διαφορά με το US Open, είναι πως ο ιός βρισκόταν στο τέλος του 1ου κύματος εκείνη την περίοδο. Τώρα θα έχουμε παίκτες που θα ταξιδέψουν από χώρες με πολύ μεγάλο ιικό φορτίο. Θα έχουμε σίγουρα ενεργά κρούσματα και θα πρέπει πρώτα να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα."

Τέλος, ο Tiley έκανε και μια πρόβλεψη για το μέλλον, θεωρώντας πως το τένις θα πρέπει να κινηθεί σε μια νέα πραγματικότητα για λίγα χρόνια ακόμα, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, μέχρι να επιστρέψουμε στις ζωές μας όπως ήταν.

"Πιστεύω ότι οι προσαρμογές αυτές θα διαρκέσουν περισσότερο απ' όσο νομίζουμε. Μιλάμε ήδη για διαφορετικά σενάρια για το 2022, γιατί δεν πιστεύουμε ότι θα γίνει κανονικά ούτε τότε το Australian Open. Πιστεύω προσωπικά πως δε θα γίνει κανονικά για τουλάχιστον μέχρι το 2023 ή το 2024.

Γι' αυτό χειριζόμαστε ανάλογα τον προϋπολογισμό μας, ώστε να διασφαλίσουμε πως τα τουρνουά μας θα είναι βιώσιμα στο μέλλον. Η πραγματικότητα είναι πως τα χρήματα που είναι ήδη διαθέσιμα είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Γι' αυτό πιστεύω ότι τα δυνατότερα τουρνουά θα επιβιώσουν, αλλά όχι εκείνα που έχουν πάρει μεγάλα δάνεια. Δεν είναι ρεαλιστικό να πιστεύουμε ότι το τένις δε θα αλλάξει. Ακόμα και αν βγει το εμβόλιο μέχρι τον Μάρτιο, θα συνεχίσει να είναι δύσκολο για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Παραμένω αισιόδοξος για το τένις, γιατί είναι ένα άθλημα που μπορεί να παιχτεί με ασφάλεια και στην Αυστραλία έχουμε δει 160-170% αύξηση στις διαδικτυακές κρατήσεις γηπέδων. Κάθε σύλλογος βλέπει αύξηση στη συμμετοχή, κάτι που είναι πολύ θετικό για το μέλλον."
 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots