Έξαλλη η Cornet: "Είναι τρελό, οι μισοί παίκτες θα μπουν καραντίνα"

 
Έξαλλη η Cornet: "Είναι τρελό, οι μισοί παίκτες θα μπουν καραντίνα"
tennisnews team Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021 - 13:22

Από το πρωί του Σαββάτου, όταν και βγήκαν τα αποτελέσματα από τα πρώτα PCR τεστ που έκαναν οι παίκτες που έφτασαν στη Μελβούρνη την Παρασκευή, ήδη 47 παίκτες και παίκτριες τέθηκαν σε καθεστώς αυστηρής καραντίνας, εξαιτίας τριών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Όπως γνωστοποιήθηκε σήμερα το πρωί, δυο πτήσεις τσάρτερ που προσγειώθηκαν στη Μελβούρνη την Παρασκευή, είχαν κρούσματα Covid-19. Μια πτήση από το Λος Άντζελες με 67 επιβάτες (24 εκ των οποίων παίκτες), είχε δυο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και μια πτήση από το Άμπου Ντάμπι με 64 επιβάτες (23 εκ των οποίων παίκτριες) είχε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα. Στην τελευταία πτήση βρισκόταν και η Μαρία Σάκκαρη, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έρθει στην επιφάνεια μέχρι στιγμής. Κανένα από τα 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα δεν πρόκειται για παίκτη.

Σε κάθε περίπτωση, το πρωτόκολλο τέθηκε σε εφαρμογή και από σήμερα οι 47 παίκτες και παίκτριες έχουν μπει σε καθεστώς αυστηρής καραντίνας, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να προπονηθούν και να βγουν από τα δωμάτιά τους.

Παρότι δεν βρισκόταν σε κάποιο απ' αυτά τα αεροπλάνα, η Alize Cornet εξέφρασε την αγανάκτηση της μέσα από το Twitter: "Σύντομα, οι μισοί παίκτες του Australian Open θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα. Τόσες εβδομάδες προπονήσεων και σκληρής δουλειάς θα πάνε χαμένες για ένα άτομο που ήταν θετικό στον Covid-19, σε ένα άδειο κατά 3/4 αεροπλάνο. Λυπάμαι, αλλά αυτό είναι τρελό."

Λίγο αργότερα πάντως, η ίδια η Γαλλίδα τενίστρια διέγραψε το Tweet, λέγοντας πως δεν είχε σκοπό να ξεκινήσει αντιπαράθεση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots