Κέρδισαν τα φαβορί - μεγάλες μάχες στον 4ο γύρο! (vids)

 
Naomi Osaka
Naomi Osaka Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 - 9:15

Με τα φαβορί να κερδίζουν τις σημερινές τους αναμετρήσεις, προκύπτουν πολύ μεγάλα ματς για τον 4ο γύρο του Australian Open, αφού η Serena Williams θα παίξει με την Aryna Sabalenka και η Naomi Osaka με την Garbine Muguruza!

Η Naomi Osaka, η οποία παραμένει αήττητη στις 17 τελευταίες αναμετρήσεις της, έκανε μεγάλο ματς και σήμερα για να επιβληθεί της πολύ δυνατής Ons Jabeur με 6-3, 6-2 σε 78 μόλις λεπτά. Η 23χρονη Γιαπωνέζα, πρωταθλήτρια στη Μελβούρνη το 2019, πέτυχε 8 άσους και 26 winners, ενώ "έσωσε" τα 6 από τα 7 break points που αντιμετώπισε.

Στη φάση των "16" του αυστραλιανού Grand Slam, θα αντιμετωπίσει την Garbine Muguruza, που επίσης δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Η Ισπανίδα χρειάστηκε μόλις 56 λεπτά για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Zarina Diyas, την οποία συνέτριψε με 6-1, 6-1!

Σε καλή κατάσταση είναι και η Serena Williams, κάτι που επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά σήμερα, με τη νίκη της επί της -κατά 20 χρόνια νεότερής της- Anastasia Potapova, με 7-6 (5), 6-2.

Με 9 άσους και 18 winners ολοκλήρωσε το ματς η 39χρονη Αμερικανίδα, η οποία δεν είχε καλό ξεκίνημα και βρέθηκε πίσω με 5-3 στο 1ο σετ, ενώ χρειάστηκε να σβήσει και 2 set points πριν μειώσει σε 5-4. Επίσης χρειάστηκε να ανατρέψει και το tie-break από το 3-5, για να κερδίσει τους 4 τελευταίους πόντους του σετ και έπειτα να κάνει ένα πολύ καλύτερο δεύτερο, στο οποίο κυριάρχησε και έχασε μόλις 2 games.

Και για τη Serena έρχεται ένα μεγάλο ματς, αφού θα συναντήσει στον 4ο γύρο την Aryna Sabalenka. Η 23χρονη Λευκορωδία επιβλήθηκε της -αήττητης μέχρι σήμερα στη Μελβούρνη- Ann Li με 6-3, 6-1, για να φτάσει τις 18 νίκες στις 19 τελευταίες αναμετρήσεις της στο tour!

Τέλος, "καθαρή" νίκη και για τη Marketa Vondrousova, που επικράτησε της Sorana Cirstea με 6-2, 6-4 και θα παίξει στον 4ο γύρο με τη Su-wei Hsieh, που κέρδισε στον πιο αμφίρροπο αγώνα της ημέρας τη Sara Errani με 6-4, 2-6, 7-5, σε μια μάχη που χρειάστηκε 2 ώρες και 44 λεπτά για να ολοκληρωθεί.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots