Σταμάτησε τη Sabalenka η Serena! (vid)

 
Serena Williams
Serena Williams Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021 - 7:25

Στα 39 της χρόνια η Serena Williams κάνει ένα καταπληκτικό Australian Open και σήμερα σταμάτησε και την πολύ φορμαρισμένη Aryna Sabalenka, για να προκριθεί στον 54ο προημιτελικό της σε Grand Slam διοργάνωση!

Σε τρομερή αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται η Serena Williams, η οποία επικράτησε μετά από μια μεγάλη μάχη της Aryna Sabalenka με 6-4, 2-6, 6-4 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Australian Open.

Θα είναι ο 13ος προημιτελικός της 39χρονης Αμερικανίδας στο Australian Open και ο 54ος συνολικά σε Grand Slam διοργάνωση, ισοφαρίζοντας το καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών, τις 54 παρουσίες σε προημιτελικούς Slam της Chris Evert! Serena και Evert έχουν έναν προημιτελικό περισσότερο από την επίσης πολύ σπουδαία Martina Navratilova.

Με 30 winners και 26 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε τον πολύ καλό αγώνα της στη Rod Laver Arena η Serena, η οποία βγήκε από μια πολύ δύσκολη θέση στο 7ο game, όταν κατάφερε να σβήσει τα 2 break points της Sabalenka και να κρατήσει το σερβίς της για το υπέρ της 4-3. Λίγο αργότερα, ήταν η σειρά της Αμερικανίδας να πιέσει για το break και το πέτυχε στο 10ο game, κλείνοντας ταυτόχρονα και το σετ με 6-4.

Η Sabalenka ανταποκρίθηκε με ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στο 2ο σετ, που την έβαλε μπροστά με 3-0, έπειτα από τρια γεμάτα games και δυο breaks για τη Λευκορωσίδα. Η Serena πήρε το ένα πίσω και μείωσε σε 3-1, αλλά η Sabalenka έκανε άμεσα νέο break για το 4-1 και στο 6ο game έσβησε ένα break point της Αμερικανίδας, για να σερβίρει επιτυχώς για το 5-1 και να τελειώσει ουσιαστικά αυτό το σετ.

Η Serena ήταν καλύτερη στο ξεκίνημα του 3ου σετ, στο οποίο έκανε το γρήγορο break και "ξέφυγε" με 4-1, η Sabalenka όμως αντεπιτέθηκε και ισοφάρισε σε 4-4. Η Αμερικανίδα κράτησε το σερβίς της σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο για να περάσει μπροστά με 5-4 και να σταματήσει το σερί της αντίπαλής της, που δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την πίεση του σερβίς για την παραμονή της στο τουρνουά και με νέο break η Serena "σφράγισε" την πολύ μεγάλη πρόκριση στο 10ο game του 3ου σετ, έπειτα από 2 ώρες και 9 λεπτά αγώνα.

Αυτή ήταν μόλις η 2η ήττα της Sabalenka, στις 20 τελευταίες αναμετρήσεις της στο tour!

Η Serena, η οποία έφτασε τις 361 νίκες σε Grand Slam διοργανώσεις - περισσότερες από κάθε άλλη παίκτρια και παίκτη στην ιστορία - θα παίξει στα προημιτελικά με τη νικήτρια του τελευταίου σημερινού αγώνα, ανάμεσα στη Simona Halep και στην Iga Swiatek.

Θυμίζουμε πως η 39χρονη Αμερικανίδα διεκδικεί τον 24ο Grand Slam τίτλο της, με τον οποίο θα ισοφαρίσει το τεράστιο ρεκόρ της Margaret Court, που είναι πριν ακόμα την εποχή της open era. Διεκδικεί αυτό το ρεκόρ από το 2018, έχοντας χάσει την ευκαιρία να το πετύχει σε 4 τελικούς (2 Wimbledon, 2 US Open).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots