Ρεβάνς Halep και 8άδα στη Μελβούρνη! (vid)

 
Simona Halep
Simona Halep
tn team Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021 - 12:04

H Simona Halep πήρε τη ρεβάνς από την Iga Swiatek για την ήττα της στο Roland Garros, κερδίζοντας σε μια νέα μάχη σε Grand Slam τη νεαρή Πολωνή με ανατροπή, για να μπει στους προημιτελικούς του Australian Open.

Δεν είχε εύκολο έργο, έμεινε πίσω με σετ, όμως η Halep βρήκε το δρόμο της προς τη νίκη ενάντια στην πολύ ταλαντούχα Swiatek μετά από 1 ώρα και 50 λεπτά στη Rod Laver Arena, επικρατώντας της 19χρονης Πολωνής με 3-6, 6-1, 6-4.

Η Swiatek, η οποία είχε νικήσει τη Halep στον 4ο γύρο του Roland Garros το 2020 με το εμφατικό 6-1, 6-2, προηγήθηκε με σετ και σ' αυτό το παιχνίδι. Σώζοντας 2 break points στο κρίσιμο 7ο game του 1ου σετ, η νεαρή Πολωνή προηγήθηκε με 4-3 και στο αμέσως επόμενο game έκανε το break για το 5-3, σερβίροντας με επιτυχία στη συνέχεια για την κατάκτηση του σετ.

Πολύ διαφορετική ήταν η συνέχεια του αγώνα, με τη Halep να επιστρέφει άλλη παίκτρια στο court και να παρασύρει στο δικό της παιχνίδι τη Swiatek, που έκανε πολύ περισσότερα λάθη στα δυο επόμενα σετ.

Μόνο ένα game απώλεσε η Ρουμάνα στο 2ο σετ, ενώ στο 3ο σετ προηγήθηκε με 2-0, κέρδισε δηλαδή 8/9 games μετά το 1ο σετ. Η Swiatek προσπάθησε να αντιδράσει και ισοφάρισε προσωρινά σε 2-2, η Halep όμως έδειχνε ασταμάτητη, έκανε νέο break για το 4-2 και δεν έχασε ξανά τον έλεγχο του αγώνα, για να ολοκληρώσει την ανατροπή στο 10ο game με ένα love service game.

 

19 winners και 17 αβίαστα λάθη ήταν ο απολογισμός της Halep, που έκανε 10 αβίαστα λάθη μόνο στο 1ο σετ, είχε δηλαδή μόλις 7 λάθη για δυο σετ στη σειρά.

Τώρα περιμένει μια πολύ δύσκολη πρόκληση για τη Νο.2 παίκτρια του ταμπλό, καθώς στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει την κάτοχο 23 Grand Slam τίτλων, Serena Williams.

Σε 11 αναμετρήσεις έχει κερδίσει μόλις 2 φορές την 39χρονη Αμερικανίδα, μια απ' αυτές όμως ήταν και στην τελευταία τους συνάντηση, που ήταν το 2019, στον τελικό του Wimbledon (6-2, 6-2).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots