Υγιής και "300άρης" Nole! (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021 - 15:25

Το όποιο πρόβλημα τραυματισμού αντιμετώπιζε ο Novak Djokovic στην προχθεσινή του αναμέτρηση φαίνεται να ανήκει στο παρελθόν και ο Nole έγραψε ιστορία, καθώς έγινε μόλις ο 2ος τενίστας που έφτασε τις 300 Grand Slam νίκες την καριέρα του!

Σε αντίθεση με τον αγώνα του με τον Taylor Fritz, στον οποίο ταλαιπωρήθηκε αρκετά για τουλάχιστον 2 σετ λόγω κάποιας ενόχλησης στους πλάγιους κοιλιακούς, ο Novak Djokovic σήμερα φάνηκε να είναι καλά και πήρε τη νίκη επί του Milos Raonic με 7-6 (4), 4-6, 6-1, 6-4.

Αυτή ήταν η 300ή νίκη καριέρας σε Grand Slam για τον σπουδαίο Novak Djokovic (300-45), που προκρίθηκε για 12η φορά στα 14 τελευταία χρόνια στα προημιτελικά του Australian Open και έκανε ακόμα ένα βήμα προς τον 18ο Grand Slam τίτλο του και τον 9ο στη Μελβούρνη.

Μόνο ένας ακόμα παίκτης, ο Roger Federer, έχει ξεπεράσει τον αριθμό "300", έχοντας 362 νίκες σε Grand Slam διοργανώσεις.

Ο Djokovic έκανε έναν αρκετά καλό αγώνα απέναντι στον μεγαλόσωμο big server Raonic, με 41 winners και 25 αβίαστα λάθη, ενώ πέτυχε και 10 άσους. Ο Καναδός είχε 26 άσους, 50 winners και 35 αβίαστα λάθη, κάνοντας επίσης καλό παιχνίδι, αλλά ούτε εκείνος βρισκόταν στο 100% του, δείχνοντας να αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στον δεξί αστράγαλο.

 

Στο 1ο σετ κανείς από τους δυο δεν έφτασε στο break, με τον Nole να πλησιάζει περισσότερο αλλά να χάνει και τις δυο ευκαιρίες του, μια στο 7ο (3-3, 30-40) και ακόμα μια στο 9ο game (4-4, 30-40). Τελικά, ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου κέρδισε το σετ στο tie-break με 7-4, λίγο πριν την συμπλήρωση της πρώτης ώρας στο ματς.

Ο Raonic επέστρεψε στο παιχνίδι αργότερα, καθώς έκανε το μοναδικό break του 2ου σετ (και του αγώνα μέχρι τότε), για να προηγηθεί με 4-2 και να το κατακτήσει χάρη στα καλά του σερβίς με 6-4.

Ο Djokovic ανταποκρίθηκε με ένα τρομερό 3ο σετ, στο οποίο "έσπασε" δυο διαδοχικές φορές το σερβίς του Raonic και κέρδισε συνολικά 5 games στη σειρά, για να το κατακτήσει με 6-1. Και στο 4ο σετ ήταν αισθητά καλύτερος ο Σέρβος, με τον Raonic να "αντέχει" στο σερβίς του μέχρι και το 9ο game, όταν τελικά ο Novak πήρε το καθοριστικό break (5-4) και λίγο μετά τελείωσε το ματς.

O Djokovic έκανε το 12 στα 12 με αντίπαλο τον Raonic, από τον οποίο δεν έχει χάσει ποτέ. Βελτίωσε το ρεκόρ του στο Australian Open σε 79-8 και παραμένει σε τροχιά τίτλου, εξασφαλίζοντας την είσοδό του στα προημιτελικά για 12η φορά στο τουρνουά και για 48η συνολικά σε ένα Slam.

Εκεί τον περίμενε ο Alexander Zverev, ο οποίος νωρίτερα κέρδισε με 3-0 σετ τον Dusan Lajovic. Άλλες 7 φορές έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν οι δυο τους, με τον Djokovic να μετράει 5 νίκες (5-2), με πιο πρόσφατη φυσικά αυτή στο ATP Cup πριν 10 περίπου μέρες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots