Ακάθεκτος στα προημιτελικά ο Zverev (vid)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021 - 12:07

Τα 12 διαδοχικά κερδισμένα σετ έφτασε ο Alexander Zverev, που ξεπέρασε χωρίς απώλειες και το εμπόδιο του Dusan Lajovic στο Australian Open.

Μετά από 2 ώρες και 21 λεπτά αγώνα στη Margaret Court Arena, o Alexander Zverev επικράτησε του Dusan Lajovic με 6-4, 7-6 (5), 6-3 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Australian Open για 2η διαδοχική χρονιά. 

Ο Zverev τελείωσε τον αγώνα με 15 άσους, 44 winners και 33 αβίαστα λάθη, παίζοντας αρκετά επιθετικό τένις που τον δικαίωσε, απέναντι σε έναν πολύ ικανό και επικίνδυνο παίκτη.

Έμεινε πίσω με break στο ξεκίνημα του αγώνα ο Γερμανός (0-2), ο οποίος όμως ανέβασε το επίπεδό του στη συνέχεια και κέρδισε τα 6 από τα 8 επόμενα games του 1ου σετ, για να το κερδίσει με 6-4.

Στο 2ο σετ οι δυο παίκτες αντάλλαξαν από ένα break προς το τέλος του, με τον Zverev να προηγείται με 6-5, αλλά να μην μπορεί να κλείσει το σετ στο σερβίς του, με αποτέλεσμα ο Lajovic να κάνει το break back και να ισοφαρίζει σε 6-6. Μικρή η ζημιά για τον "Sascha", που στο tie-break προηγήθηκε με 6-4 και στο 2ο set point του έκλεισε το σετ.

Στο 3ο σετ ένα break ήταν αρκετό για τον Γερμανό, που κατάφερε να υπερασπιστεί για πρώτη φορά το σερβίς του σε ολόκληρο το σετ και να "ξεφύγει" με 4-1. Είχε ευκαιρίες και για double break, αλλά τελικά "σφράγισε" τη νίκη στο 9ο game του 3ου σετ, όταν σέρβιρε με επιτυχία για το 6-3.

Ο Zverev είχε χάσει το πρώτο του σετ στο τουρνουά από τον Marcos Giron, έκτοτε όμως έχει  κερδίσει 12 σετ στη σειρά και χωρίς να έχει σπαταλήσει πολύτιμη ενέργεια εξασφάλισε την παρουσία του στα προημιτελικά της Μελβούρνης.

Ημιφιναλίστ πέρσι στο Grand Slam της Αυστραλίας, ο Zverev θα περιμένει την τελευταία αναμέτρηση της ημέρας, ανάμεσα στον 8 φορές πρωταθλητή Novak Djokovic και στον Milos Raonic, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots