Djokovic: "Νιώθω καλά - έχω καλές πιθανότητες να κερδίσω" (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 - 15:03

Ο Novak Djokovic τόνισε πως σήμερα αγωνίστηκε χωρίς να νιώθει πόνο, κάτι που εξέπληξε και τον ίδιο, ενώ πιστεύει πως έχει καλές πιθανότητες να κερδίσει για 9η φορά το Australian Open, όποιον και αν έχει απέναντι του.

"Αρχικά θέλω να συγχαρώ τον Karatsev για αυτό το εκπληκτικό τουρνουά. Ίσως σήμερα δεν ήταν η μέρα του, αλλά πέτυχε μεγάλες νίκες στο ντεμπούτο του και έφτασε στα ημιτελικά. Συγχαρητήρια για το σπουδαίο αυτό αποτέλεσμα.

Όσο για μένα, σήμερα ένιωσα καλύτερα από κάθε άλλη στιγμή στο τουρνουά. Σωματικά και πνευματικά. Χτυπούσα τη μπάλα πολύ καλά, δεν του έδωσα εύκολα χτυπήματα. Πάντα τον κρατούσα στο να προσπαθεί να μαντέψει και σέρβιρα καλά όταν χρειάστηκε, για να βγω απ' τη δύσκολη θέση στο τέλος του 2ου σετ.

Είμαι γενικά πολύ χαρούμενος με την εμφάνισή μου, ήρθε την κατάλληλη ώρα. Πριν από τον τελευταίο αγώνα σε ένα Grand Slam, δεν μπορούσε να είναι καλύτερο το timing για να παίξω το καλύτερο μου τένις", είπε ο Djokovic, στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου μετά τη νίκη επί του Aslan Karatsev με 3-0 σετ.

"Είμαι χαρούμενος και για τις δυο μέρες ρεπό, η ανάρρωσή μου παραμένει προτεραιότητα. Έχω παίξει αρκετό τένις και νιώθω καλά στο γήπεδο. Ανεξάρτητα με το ποιον θα αντιμετωπίσω στον τελικό την Κυριακή, είμαι έτοιμος για μια πολύ δύσκολη και σκληρή μάχη, δίχως αμφιβολία. Και οι δυο είναι σε πολύ καλή φόρμα. Ο Medvedev παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο και έχει κερδίσει πάνω από 20 αγώνες σερί. Είναι ο πιο δύσκολος παίκτης για να κερδίσεις αυτή τη στιγμή.

Ο Τσιτσιπάς από την άλλη, έπαιξε φοβερό τένις χθες με τον Rafa. Το να ανατρέψεις το 0-2 σετ με τον Rafa σε ένα Grand Slam, σε οποιοδήποτε Grand Slam, απαιτεί τρομερή προσπάθεια.

Γνωρίζω καλά πως οι δυο τους έχουν προϊστορία στο court, οπότε είμαι σίγουρος ότι θα είναι έντονο ματς. Πιστεύω πως οι δυο τους θα έχουν ένα σπουδαίο rivalry. Θα δω τον αγώνα και θα τον απολαύσω.

Το Σάββατο σκοπεύω να προπονηθώ, θα γνωρίζω και ποιον αντίπαλο θα έχω και θα προσαρμόσω το πρόγραμμα μου. Ο τρόπος που ένιωσα σήμερα στο court με κάνουν να νιώθω πως σίγουρα έχω καλές πιθανότητες στη διεκδίκηση του τίτλου."

Σχετικά με τον τραυματισμό του, που απ' ότι φαίνεται τον έχει σχεδόν ξεπεράσει, ο Djokovic είπε: "Δεν είχα περάσει ποτέ από τέτοιον τραυματισμό ξανά και όλα αυτά που έκανα τις τελευταίες 5 μέρες ήταν καινούργια για μένα. Απόψε όμως ένιωσα καλύτερα από ποτέ, με εξέπληξε το πως ένιωθα απόψε. Νομίζω πως το ξεπέρασα, κατά κάποιο τρόπο οι ευχές μου πραγματοποιήθηκαν!

Ταυτόχρονα όμως, είχα παρόμοιες εμπειρίες και στο παρελθόν, όταν προσπαθούσα να βγω από έναν τραυματισμό πολύ γρήγορα. Κάθε ένας από εμάς είναι διαφορετικός. Με τη βοήθεια όλων των ανθρώπων που έχω γύρω μου, τα πήγα πολύ καλά και είχα τη δυνατότητα να αναρρώσω γρήγορα.

Αλλά δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να παίξω χωρίς να έχω ενοχλήσεις σήμερα κι όμως έπαιξα χωρίς πόνο. Αυτό με εξέπληξε θετικά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots