Επιβεβαίωσε για θλάση ο Djokovic (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic
tn team Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021 - 14:02

Κατά τη διάρκεια του τουρνουά, ο Novak Djokovic είχε επιλέξει να μη μιλήσει για τον τραυματισμό του, όμως μετά την κατάκτηση του τίτλου αποκάλυψε πως οι εξετάσεις είχαν δείξει ρήξη σε κοιλιακό μυ.

"Ήταν θλάση, ήταν κάτι που δε νομίζω ότι έχω περάσει ξανά στο παρελθόν. Έκανα MRI και έδειξε ότι ήταν θλάση. Ο κόσμος το αμφισβήτησε αυτό και καταλαβαίνω γιατί αμφέβαλλε για τον τραυματισμό μου, αλλά υπάρχει θλάση. Μπορώ να αφήσω και τους γιατρούς να το επιβεβαιώσουν αυτό, αλλά για μένα ήταν σίγουρα ένα τεράστιο εμπόδιο. Δεν έκανα προπονήσεις τις μέρες που είχα κενές ανάμεσα στους αγώνες μου.

Το καλό είναι πως είχα αυτές τις ημέρες και αυτό μου έδωσε περισσότερο χρόνο να θεραπευτώ. Από τις 14 ώρες που ήμουν ξύπνιος τις ημέρες αυτές, περνούσα τις 10 ώρες στο τραπέζι κάνοντας ότι ήταν πιθανό. Και δούλεψε! Δεν ξέρω, υποθέτω όλοι είμαστε διαφορετικοί και ότι το σώμα μου έχει μεγάλη ικανότητα στην επούλωση. Απλά τα κατάφερα. Με βοήθησαν και τα παυσίπονα κατά τη διάρκεια. Ήταν μια σπουδαία εμπειρία για μένα και σίγουρα έμαθα πολλά από αυτή", είπε ο Djokovic στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού Nine και στην εκπομπή Wide World of Sports.

Ο κάτοχος 18 Grand Slam τίτλων, είπε πως ακόμα δεν είναι στο 100% του και θα χρειαστεί να λείψει από τα γήπεδα για κάποιο διάστημα: "Δεν έχει θεραπευτεί τελείως. Θα κάνω κι άλλη MRI αύριο πριν φύγω από την Αυστραλία. Σίγουρα θα μείνω εκτός για λίγο, δεν ξέρω για πόσο. Όλη μου η ενέργεια και η συγκέντρωση ήταν για εδώ, την Αυστραλία, έλεγα και πριν πως θα έπαιρνα το ρίσκο να κάνω μεγαλύτερη ζημιά για να προσπαθήσω το καλύτερο που μπορώ για εδώ, για ένα Grand Slam. Δεν θα μπορούσα να ήμουν πιο χαρούμενος που κάθομαι δίπλα στο τρόπαιο και θα δούμε τι θα φέρει το αύριο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots