Djokovic: "Με αδίκησαν, αλλά δεν ήταν και πρώτη φορά" (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic
tn team Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021 - 19:03

Στη συνέντευξη Τύπου του πρωταθλητή, ο Novak Djokovic είπε πως η κριτική που δέχθηκε από αμφισβητίες του τραυματισμού του ήταν άδικη, ενώ είπε ακόμα πως όλα όσα έκανε τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί και θα τα δούμε σε ντοκυμαντέρ.

"Είναι μυϊκή θλάση, σε έναν μυ στους πλάγιους κοιλιακούς. Το ένιωσα αμέσως όταν συνέβη στον αγώνα με τον Fritz στον 3ο γύρο. Αυτό είχα πει και στην συνέντευξή μου τότε. Ακόμα έκανα υποθέσεις, αλλά είχα νιώσει ότι ήταν θλάση από το πρώτο κρακ που ένιωσα.

Ξέρω πως έγιναν πολλές εικασίες από τον κόσμο, πως αμφέβαλλε ότι είμαι τραυματισμένος, πως είναι αδύνατο να ανάρρωσα τόσο γρήγορα. Το καταλαβαίνω αυτό. Όλοι μπορούν να έχουν τις απόψεις τους και υπάρχει η ελευθερία να τις εκφράζουν. Αλλά ένιωσα και πως αδικήθηκα κάποιες φορές. Και δεν ήταν η πρώτη φορά, ούτε θα είναι η τελευταία.

Αυτά που έκανα τις τελευταίες 9-10 μέρες, θα έχετε την ευκαιρία να τα δείτε σε ένα ντοκυμαντέρ που θα βγει πιθανότατα στο τέλος του χρόνου. Όλα όσα έκανα στην Αυστραλία, αλλά και τους προηγούμενους μήνες, βιντεοσκοπήθηκαν για τη δημιουργία ενός ντοκυμαντέρ για μένα. Θα δείτε εκεί περισσότερα για τη ρουτίνα μιας ανάρρωσης, αλλά κι άλλα πράγματα που συμβαίνουν στο παρασκήνιο", είπε ο Djokovic στη συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό.

Ο Σέρβος αναφέρθηκε ακόμα στη ψυχοσύνθεσή του πριν τον αγώνα με τον Raonic για τον 4ο γύρο (τον επόμενο αγώνα του τραυματισμού), με αφορμή μια σχετική ερώτηση που δέχτηκε: "Ανησυχούσα πολύ. Ρεαλιστικά, δεν έβλεπα πως μπορώ να βγω να παίξω. Και δεν ήξερα αν θα παίξω μέχρι και 2 ώρες πριν από τον αγώνα. Τότε βγήκα για ζέσταμα για πρώτη φορά, μετά τον αγώνα μου για τον 3ο γύρο.

Ήμουν εντάξει και ο πόνος που ένιωθα ήταν υποφερτός. Αποδέχτηκα ότι θα παίξω με αυτόν. Φυσικά, σε αυτό το επίπεδο αντιμετωπίζουμε πόνο σε κάθε μας αγώνα, είναι μέρος αυτού που κάνουμε. Όμως ήταν διαφορετικός πόνος, ο πόνος ενός τραυματισμού, είτε είναι μυϊκός είτε οτιδήποτε άλλο.

Παρότι σε εκείνη τη φάση γνώριζα ότι το ρίσκο να μεγαλώσω τη ζημιά ήταν μεγάλο, ήθελα να το πάρω και να δώσω στον εαυτό μου την ευκαιρία να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί σ' αυτό το τουρνουά. Και φυσικά δεν το έκανα μόνος μου. Η ιατρική ομάδα, ο φυσιοθεραπευτής μου, έκαναν τρομερή δουλειά. Με τη βοήθεια του Θεού, κατάφερα να πετύχω αυτό που πέτυχα και είμαι ευγνώμων γι' αυτό."

Όσο για το 18ο Slam και το γεγονός πως πλησιάζει τους Federer και Nadal, ο Djokovic μίλησε για μια ακόμα φορά με τα καλύτερα λόγια για τους δυο μεγάλους αντιπάλους του: "Δεν ξέρω πως μπορώ να περιγράψω εμάς τους τρεις. Ο Roger και ο Rafa με εμπνέουν. Είναι κάτι που έχω πει και στο παρελθόν. Θα το πω ξανά. Όσο συνεχίζουν το τένις, θα συνεχίζω και εγώ.

Κατά κάποιο τρόπο είναι και ένας αγώνας για το ποιος θα παίξει περισσότερο και ποιος θα κερδίσει περισσότερα. Είναι ένας αγώνας σε όλα τα επίπεδα. Αλλά αυτός είναι και ο λόγος που είμαστε αυτοί που είμαστε, επειδή έχουμε οδηγήσει και ωθήσει ο ένας τον άλλον στα όρια."

Ολόκληρη η συνέντευξη του Djokovic στα αγγλικά:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots