Nadal: "Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα παίξω στο Australian Open"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tennisnews team Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2021 - 11:46

O Rafael Nadal εξήγησε πως είναι ακόμα νωρίς για το Australian Open και θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες για το αν θα παίξει στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς.

Η παρουσία του Rafael Nadal στην Αυστραλία και κατ' επέκταση και στο Grand Slam της Μελβούρνης θεωρούταν λίγο πολύ δεδομένη, ωστόσο ο Ισπανός μετά το τέλος του τουρνουά επίδειξης του Άμπου Ντάμπι που έπαιξε αυτή την εβδομάδα, δεν ήταν και τόσο σίγουρος.

"Πρέπει να μιλήσω με την ομάδα μου και να πάρω μια απόφαση. Δεν μπορώ να σας εγγυηθώ 100% την συμμετοχή μου στο Australian Open. Το πλάνο είναι να φτάσω εκεί και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Αυτός είναι ο στόχος μου και αυτή είναι η νοοτροπία, αλλά θα πρέπει να δω και πως θα αντιδράσει το σώμα μου τις επόμενες ημέρες. Έχω χρόνο ακόμα για να πάρω την τελική απόφαση. Θα την πάρουμε μαζί με την ομάδα μου τις επόμενες ημέρες", είπε ο Rafa, ο οποίος δεν κατάφερε να πετύχει νίκη στο Άμπου Ντάμπι.

Στον πρώτο του αγώνα ηττήθηκε από τον Andy Murray με 3-6, 5-7, ενώ χθες, για τον αγώνα της 3ης θέσης, κέρδισε το πρώτο σετ από τον Denis Shapovalov, τελικά όμως ηττήθηκε με 7-6 (4), 3-6, 6-10.

"Δεν ήμουν στο 100% μου, αλλά έδειξα πως μπορώ να παίξω σε ανταγωνιστικό επίπεδο απέναντι με καλούς παίκτες. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιώσω τις επόμενες εβδομάδες, αλλά είμαι χαρούμενος που μοιράστηκα το γήπεδο με παίκτες σαν τους Murray και Shapovalov. Ακόμα χρειάζομαι χρόνο. Ο κόσμος πιστεύει πως είχα να παίξω από την Ουάσινγκτον, δεν ήμουν όμως καλά σ' αυτούς τους αγώνες. Μετά το Roland Garros πήγαν όλα χάλια για μένα. Το πόδι μου δεν μου επέτρεψε να προπονηθώ σωστά, οπότε πάνε 6 μήνες από τον κανονικό τελευταίο μου αγώνα. Το βασικό τώρα είναι να μείνω υγιής και να κάνω τα πράγματα που πρέπει να κάνω."

Ο Ισπανός, στα 35 του χρόνια πια, υπογράμμισε πως υπάρχουν ακόμα κίνητρα και στόχοι, γι' αυτό και συνεχίζει να παίζει, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στον Shapovalov, λέγοντας πως ήταν καλύτερος από εκείνον και άξιζε τη νίκη.

"Δεν παίζω τένις για τα χρήματα ή για να περνάω καλά, το κάνω επειδή συνεχίζω να έχω στόχους, ή τουλάχιστον να απολαμβάνω αυτή τη διαδικασία. Αν δεν τους πετύχω, όλα εντάξει, αλλά το κίνητρο και το πάθος μου παραμένουν εκεί. Σήμερα ο Denis ήταν καλύτερος από μένα, πρέπει να τον συγχαρώ για τη νίκη του."

Ο Nadal αναμένεται να ταξιδέψει σε λίγες ημέρες στην Αυστραλία. Αν όλα πάνε καλά, θα παίξει στο 250άρι της Μελβούρνης για την πρώτη εβδομάδα της χρονιάς, όπου δεν θα βρίσκεται κανείς άλλος παίκτης από το Top 10. Πιθανότατα απ' αυτό το τουρνουά θα κριθεί και η παρουσία του στο Australian Open, που θα είναι ένα πολύ διαφορετικό τουρνουά με best-of-five αγώνες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots