Απέλαση Djokovic: Η δήλωση του Αυστραλού Πρωθυπουργού και το επικοινωνιακό σόου

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Πέμπτη, 06 Ιανουαρίου 2022 - 0:26

Λίγα λεπτά μετά την απόφαση για την απέλαση του Novak Djokovic από την Αυστραλία, υπήρξε επίσημη δήλωση από τον Πρωθυπουργό της χώρας, που είπε πως κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις και κατηγορίες πως η κυβέρνηση της Αυστραλίας χρησιμοποίησε τον Djokovic για να στήσει ένα επικοινωνιακό σόου.

Λίγη ώρα μόλις μετά την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης για τον Novak Djokovic, που δεν του επιτράπηκε η είσοδος στην Αυστραλία, ο Πρωθυπουργός της κοινοπολιτειακής κυβέρνησης, Scott Morrison, έκανε δημόσια τοποθέτηση για την υπόθεση: "Η βίζα του κύριου Djokovic ακυρώθηκε. Οι κανονισμοί είναι κανονισμοί, ειδικά όταν πρόκειται για τα σύνορά μας. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Οι αυστηρές μας πολιτικές σχετικά με τα σύνορά μας, είναι και αυτές που έκαναν την Αυστραλία να έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά σε θανάτους από Covid-19 στον κόσμο και συνεχίζουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση."

Την ίδια ώρα, τα σερβικά μέσα κάνουν λόγο για μια τεράστια αδικία και για κακή μεταχείριση προς τον Djokovic, στον οποίο συμπεριφέρθηκαν σαν εγκληματία, τον πήραν από τον έλεγχο των διαβατηρίων και τον οδήγησαν σε έναν θάλαμο που περιφρουρείται από τις ένοπλες δυνάμεις, παίρνοντάς του το κινητό τηλέφωνο και ανακρίνοντάς τον για περισσότερες από 3 ώρες.

Και τα αυστραλιανά μέσα, αναφέρουν πως η βίζα που χρησιμοποίησε ο Djokovic, ήταν η ίδια με τουλάχιστον άλλων τριών παικτών ή παικτριών, που τους επιτράπηκε κανονικά η είσοδος στη χώρα.

"Δεν ξέρω πως θα δικαιολογήσουν οι αρχές το γεγονός πως κι άλλοι παίκτες είναι ήδη στη χώρα με την ίδια ιατρική εξαίρεση που αιτήθηκε και ο Novak. Εμάς μας φαίνεται σαν οι αρχές να αφήνουν μερικούς παίκτες να μπουν, αλλά όχι το Νο.1 του κόσμου", ανέφερε η ανώνυμη πηγή της αυστραλιανής εφημερίδας The Age.

Επιπλέον, είναι γεγονός πως η Tennis Australia ενέκρινε την αίτηση του Djokovic για ιατρική εξαίρεση για το Australian Open, όπως ανακοίνωσε άλλωστε και η ίδια η ομοσπονδία λίγο μετά την αναχώρηση του Nole από τη Μαρβέγια της Ισπανίας για τη Μελβούρνη.

Γίνεται λόγος λοιπόν για ένα επικοινωνιακό σόου που στήθηκε από την αυστραλιανή κυβέρνηση εις βάρος του κορυφαίου τενίστα του κόσμου, καθώς ακόμα και αν οι αποδείξεις του δεν ήταν επαρκείς, θα μπορούσε να γίνει μια διαφορετική διαχείριση της κατάστασης. Αντιθέτως, του δόθηκε το πράσινο φως για να ταξιδέψει, λίγες ώρες πριν την προσγείωσή του έγινε γνωστό πως η βίζα του δεν ήταν η σωστή και όταν έφτασε στο αεροδρόμιο πέρασε αυτή την εφιαλτική βραδιά.

Ο Djokovic πάντως έχει την πλήρη στήριξη της σερβικής κυβέρνησης και επίσημη τοποθέτηση έκανε και ο Πρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar Vucic, που μίλησε μαζί του στο τηλέφωνο: "Μόλις ολοκλήρωσα την τηλεφωνική επικοινωνία μου με τον Novak Djokovic. Του είπα πως όλη η Σερβία είναι μαζί του και πως οι αρχές παίρνουν μέτρα για να σταματήσει άμεσα η παρενόχληση στον κορυφαίο παίκτη του κόσμου. Σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους, η Σερβία θα παλέψει για τον Novak Djokovic, για τη δικαιοσύνη και την αλήθεια. O Novak είναι καλά, δυνατός, ακριβώς όπως τον γνωρίζουμε."

Οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες, με τον Djokovic να περνάει την ημέρα του σε ξενοδοχείο καραντίνας, συνοδευόμενος από τις αυστραλιανές αρχές. Αν η απόφαση για απέλαση δεν αντιστραφεί, θα πρέπει αργότερα μέσα στην ημέρα να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots