BREAKING: Απορρίφθηκε η είσοδος του Djokovic στην Αυστραλία!

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2022 - 23:17

Τα χαρτιά του Novak Djokovic δεν έγιναν και επισήμως δεκτά και του ανακοινώθηκε πως θα πρέπει να αποχωρήσει από την Αυστραλία μέσα στην ημέρα! Λιγοστεύουν οι πιθανότητες να αγωνιστεί στο Australian Open o κορυφαίος τενίστας του κόσμου!

Ανακοινώθηκε, 9 ώρες περίπου μετά την άφιξή του στην Αυστραλία, η απόφαση για τα χαρτιά του Novak Djokovic, που δεν έγιναν δεκτά από την κυβέρνηση της Αυστραλίας. Ο Djokovic θα πρέπει να αποχωρήσει από τη χώρα αργότερα μέσα στην ημέρα (είναι πρωί Πέμπτης στη Μελβούρνη), ενώ οι δικηγόροι του βρίσκονται στη διαδικασία αμφισβήτησης της απόφασης, όπως μεταδίδουν οι The Age και η Sydney Morning Herald.

Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από τον Greg Hunt, υπουργό υγείας της Αυστραλίας, ο Djokovic δεν προσκόμισε επαρκείς αποδείξεις για να δικαιολογήσει τον μη εμβολιασμό του και να εισέλθει στη χώρα, επομένως θα πρέπει να πάρει τον δρόμο της επιστροφής για το σπίτι του.

Ο Djokovic εντωμεταξύ είχε εγκεκριμένο αίτημα για ιατρική εξαίρεση προκειμένου να ταξιδέψει όντας ανεμβολίαστος στη Μελβούρνη, κάτι που ανακοίνωσε τόσο ο ίδιος, όσο και η Tennis Australia, από το βράδυ της Τρίτης.

Όπως αναφέρεται στην The Age, μια πηγή από την Tennis Australia ισχυρίστηκε πως η κίνηση αυτή, με όλο αυτό το θρίλερ των τελευταίων ωρών, έγινε για εντυπωσιασμό και στόχευε αποκλειστικά στον Σέρβο, αφού και άλλοι παίκτες μπήκαν στη χώρα έχοντας εγκεκριμένη ιατρική εξαίρεση για τον ίδιο λόγο με εκείνον (πρόσφατη νόσηση με κορωνοϊό). Τα τεκμήρια όμως που προσκόμισε αμφισβητήθηκαν εξαρχής από τις αρχές.

Ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων, κρατήθηκε και ανακρίθηκε από άνδρες της συνοριακής αρχής της Αυστραλίας, σε δωμάτιο του αεροδρομίου, έως τουλάχιστον τις 5 το πρωί. Για την υπόθεση παρενέβη και η σερβική κυβέρνηση, ενώ ο πατέρας του Novak, Srdjan Djokovic, είπε πως χώρισαν τον Novak από την υπόλοιπη ομάδα στον έλεγχο των διαβατηρίων και τον οδήγησαν σε θάλαμο που περιφρουρείται από ένοπλους αστυνομικούς.

Είναι σίγουρο πως ο Djokovic θα εξαντλήσει τις πιθανότητές του για να αντιστρέψει την απόφαση μέσω της νομικής οδού και οι δικηγόροι του έχουν εκκινήσει ήδη τις διαδικασίες, όμως απ' ότι φαίνεται θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, όπως δύσκολη αναμένεται και η συμμετοχή του στο Australian Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots