Κρατήθηκε όλο το βράδυ ο Djokovic - οι καταγγελίες των Σέρβων και η απόφαση

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2022 - 22:15

Ο Novak Djokovic κρατείται από τις αυστραλιανές αρχές στο αεροδρόμιο για περίπου 8 ώρες και δεν θα αφεθεί για τουλάχιστον λίγες ακόμα, όταν και αναμένεται να βγει η τελική απόφαση για το αν θα του επιτραπεί ή όχι η είσοδος στη χώρα. Οι καταγγελίες των Σέρβων και η παρέμβαση από την σερβική κυβέρνηση!

Μεγάλη έκταση έχει πάρει η υπόθεση του Novak Djokovic, που προσγειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, στις 23:30 (τοπική), στο αεροδρόμιο του Tullamarine στη Βικτώρια. Ώρες πριν, διαπιστώθηκε από τη συνοριακή αρχή της Αυστραλίας, πως η αίτηση για βίζα του Σέρβου δεν ήταν η σωστή και η κυβέρνηση της Βικτώριας αρνήθηκε την έγκρισή της.

Έκτοτε, ο Djokovic κρατείται στο αεροδρόμιο και φυλάσσεται από την αστυνομία, ενώ τα σερβικά μέσα καταγγέλουν πως του συμπεριφέρονται σαν εγκληματία και μάλιστα του πήραν το κινητό για περισσότερες από 3 ώρες. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των Σέρβων δημοσιογράφων, το κινητό του επιστράφηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τα ΜΜΕ της Σερβίας, μεταδίδουν ακόμα πως ο υπουργός εξωτερικών κάλεσε τον Daniel Emery, πρεσβευτή της Αυστραλίας στη χώρα, ώστε να ζητηθούν εξηγήσεις.

"Η κυβέρνηση της χώρας απαιτεί να αφεθεί αμέσως ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου, κάτι που ζήτησε και ο πρέσβης της Σερβίας, που επικοινώνησε μαζί του, ενώ ο παίκτης είχε λάβει όλα τα μέτρα", φαίνεται πως είπε ο υπουργός εξωτερικών της Σερβίας, σύμφωνα με όσα μεταδίδονται.

Αργότερα παρενέβη και ο πρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar Vucic, ο οποίος είπε ότι μίλησε στο τηλέφωνο με τον Djokovic και πως η Σερβία θα παλέψει για τη δικαιοσύνη και την αλήθεια.

Το θρίλερ αναμένεται να τελειώσει σε λίγες ώρες, καθώς γνωστοποιήθηκε πριν από λίγο ότι στις 9:30 με 10:00 το πρωί, δηλαδή στις 00:30 με 01:00 ώρα Ελλάδας, θα παρθεί η τελική απόφαση από την κυβέρνηση, για το αν θα επιτραπεί η είσοδος στη χώρα ή αν θα αναγκαστεί να φύγει άμεσα από την Αυστραλία.

Srdjan Djokovic: "Ο γιος μου κρατείται αιχμάλωτος"

Ο πατέρας του Nole, Srdjan Djokovic, γνωστός για τις έντονες και συναισθηματικές αντιδράσεις του, είπε στα σερβικά μέσα πως αυτός ο αγώνας δεν είναι μόνο για τον ίδιο τον Novak, αλλά και για την ελευθερία, καθώς θεωρεί απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό αυτό που συμβαίνει.

"Δεν έχω ιδέα τι γίνεται, κρατούν τον γιο μου αιχμάλωτο για πέντε ώρες. Αυτός είναι ένας αγώνας για τον φιλελεύθερο κόσμο, δεν είναι μόνο ένας αγώνας για τον Novak! Αν δεν τον αφήσουν να φύγει σε μισή ώρα, θα κατεβούμε στο δρόμο, είναι ένας αγώνας για όλους", είπε ο Srdjan στο ειδησεογραφικό δίκτυο Sputnik.

Όπως ανέφερε ακόμα ο πατέρας του Nole, χώρισαν τον κάτοχο 20 Grand Slam τίτλων από την υπόλοιπη ομάδα του στον έλεγχο των διαβατηρίων και έκτοτε κρατείται σ' αυτό το δωμάτιο που περιφρουρείται από την αστυνομία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots