Vikhlyantseva: "Έκανα το εμβόλιο και μένω εκτός, είναι αδιανόητο"

 
Natalia Vikhlyantseva
Natalia Vikhlyantseva © Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 06 Ιανουαρίου 2022 - 22:27

Η Natalia Vikhlyantseva, δεν έγινε δεκτή από το Australian Open επειδή εμβολιάστηκε με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik και ξέσπασε με αφορμή την υπόθεση του Novak Djokovic, εκφράζοντας τον έντονο εκνευρισμό της με την κυβέρνηση της Αυστραλίας.

Με αφορμή την υπόθεση με την ιατρική εξαίρεση του Novak Djokovic, η Natalia Vikhlyantseva ξέσπασε κατά των Αυστραλών, που δεν της επέτρεψαν να αγωνιστεί στο Australian Open επειδή έχει εμβολιαστεί με το Sputnik.

"Είμαι πολύ εκνευρισμένη με το γεγονός πως δεν θα βρεθώ στην Αυστραλία φέτος, παρότι είμαι εμβολιασμένη", είπε η 24χρονη Ρωσίδα τενίστρια, η οποία βρίσκεται στο Νο.151 της παγκόσμιας κατάταξης, στο ITV News.

"Θέλω απλά να μου δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστώ. Μπορώ να περάσω όσα τεστ χρειάζεται. Είμαι εμβολιασμένη και θα έπρεπε να μου δώσουν τη δυνατότητα να πάω στη Μελβούρνη. Δεν θέλω να ρίξω ευθύνες κάπου στοχευμένα, αλλά βλέπω τις εξελίξεις με τον Novak Djokovic. Δεν θα σχολιάσω αν είναι σωστό να παίξει ή όχι, αλλά θα πρέπει η Tennis Australia και η κυβέρνηση της Αυστραλίας να καταλάβουν ότι είμαστε αθλητές.

Δεν είναι δίκαιο να μην μπορούμε να αγωνιστούμε επειδή είμαστε ανεμβολίαστοι, ή εμβολιασμένοι με εμβόλιο που δεν εγκρίνουν αυτοί. Ζω στη Ρωσία, εμπιστεύτηκα το εμβόλιο που έχουμε εδώ, γιατί να μην μπορώ να παίξω;

Κάνουν τα πάντα για να παίξει ο Νο.1 τενίστας του κόσμου στο τουρνουά τους, αλλά με τους υπόλοιπους τενίστες που δεν μπορούν να παίξουν δεν ασχολείται κανείς. Έκανα το εμβόλιο και είμαι εκτός. Αδιανόητο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots