"Είναι ήρωας, όχι εγκληματίας" (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2022 - 10:22

Φίλοι του τένις και fans του Novak Djokovic διαδήλωσαν για μια ακόμα μέρα για να αφεθεί ελεύθερος ο Σέρβος τενίστας, φωνάζοντας πως είναι ήρωας και όχι εγκληματίας. Στο μεταξύ, η Υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας δήλωσε πως ο Djokovic δεν κρατείται παρά τη θέλησή του και είναι ελεύθερος να φύγει όποτε το θελήσει.

Ο Djokovic παραμένει στο ξενοδοχείο Park, στο οποίο κρατούνται πρόσφυγες αιτούντες άσυλο στη Μελβούρνη, με αρκετούς υποστηρικτές να συγκεντρώνονται καθημερινά έξω από το ξενοδοχείο και να δηλώνουν τη στήριξή τους.

"Αφήστε τον να φύγει. Δεν είναι εγκληματίας, είναι ένας ήρωας του τένις. Θέλουμε να τον δούμε", φώναζαν οι διαδηλωτές.

Ο Djokovic αναμένεται να παραμείνει στο μέρος αυτό έως και τη Δευτέρα, όταν και θα εκδικαστεί η έφεση που άσκησε για την απόρριψη της βίζας του.

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν ακόμα και στο Σίδνεϊ.

Εντωμεταξύ, η Υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας, Karen Andrews, σε μια απάντηση προς όσους ζητούν να αφεθεί ελεύθερος ο Novak, εξήγησε πως είναι ήδη ελεύθερος και πως μπορεί να φύγει οποιαδήποτε στιγμή το θελήσει, εννοώντας φυσικά να σταματήσει να διεκδικεί την παραμονή του στην Αυστραλία και να φύγει από τη χώρα.

"Είναι ελεύθερος για να φύγει όποτε το αποφασίσει και αν το αποφασίσει, η Συνοριακή Αρχή θα τον διευκολύνει", είπε η Andrews στην αυστραλιανή τηλεόραση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots