Djokovic: Θετικός στον Covid τον Δεκέμβριο - είχε κάνει δημόσια εμφάνιση την ίδια μέρα!

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Σάββατο, 08 Ιανουαρίου 2022 - 10:22

Έγινε γνωστή από τη νομική ομάδα του Novak Djokovic η ημερομηνία κατά την οποία βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και σίγουρα γεννούνται έντονοι προβληματισμοί.

Όπως αναφέρει και το BBC, σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή του Djokovic, ο Σέρβος παίκτης βγήκε θετικός στον κορωνοϊό στις 16 Δεκεμβρίου, περίπου ένα μήνα πριν την έναρξη του Australian Open.

Αυτό ωστόσο γεννάει από μόνο του κάποια προβλήματα για την υπόθεση του κορυφαίου τενίστα του κόσμου. Αρχικά, είναι λογικό οι ομοσπονδιακές αρχές της Αυστραλίας να μην πειστούν για τις προθέσεις του, μιας και εκείνη την ημερομηνία ήταν ήδη γνωστό πως θα πρέπει οι παίκτες να εμβολιαστούν για να πάνε στην Αυστραλία και απ' ότι φαίνεται ο Σέρβος απέφευγε να εμβολιαστεί.

Η ημερομηνία που ήρθε στη δημοσιότητα προβληματίζει και για έναν επιπλέον λόγο, αφού ακριβώς την ίδια μέρα, ο Djokovic είχε βρεθεί σε μια τελετή στο Βελιγράδι, όταν κυκλοφόρησε το γραμματόσημο που φέρει το πρόσωπό του από τα σερβικά ταχυδρομεία.

Μια μέρα μετά μάλιστα, μέρα στην οποία αποκλείεται να μην γνώριζε το αποτέλεσμα του PCR, είχε κάνει νέα δημόσια εμφάνιση, σε μια εκδήλωση βράβευσης παιδιών στις εγκαταστάσεις του στο Novak Tennis Center, όπου δεν φορούσε μάσκα σε κλειστό χώρο και είχε φωτογραφηθεί με αρκετά παιδιά.

Υπάρχει λοιπόν σε κάθε περίπτωση πρόβλημα, είτε εγκυρότητας των εξετάσεων του Nole, είτε ανευθυνότητας, αν ήξερε ότι είχε κορωνοϊό εκείνες τις ημέρες και δεν τηρούσε την καραντίνα.

Η αντίστροφη μέτρηση πάντως για την εκδίκαση της έφεσης του Σέρβου έχει ξεκινήσει και σε λίγες μέρες θα γνωρίζουμε την τελική απόφαση των Αυστραλών και περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να έρθουν στη δημοσιότητα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots