Voracova: "Με είχαν αφήσει αμέσως να μπω στη χώρα - το ξενοδοχείο είναι σαν φυλακή"

 
Voracova: "Με είχαν αφήσει αμέσως να μπω στη χώρα - το ξενοδοχείο είναι σαν φυλακή"
tn team Σάββατο, 08 Ιανουαρίου 2022 - 12:28

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι πρώτες δηλώσεις που έκανε η Renata Voracova, η παίκτρια που μετά την υπόθεση του Novak Djokovic εξετάστηκε ξανά η περίπτωσή της και αποφασίστηκε η απέλασή της από την Αυστραλία.

Η 38χρονη Τσέχα τενίστρια, η οποία παίζει διπλά, είχε αγωνιστεί ήδη σε ένα 250άρι τουρνουά στη Μελβούρνη και σκόπευε να παίξει στο Australian Open. Μια μέρα όμως, της χτύπησαν την πόρτα οι αστυνομικοί και την οδήγησαν στο ξενοδοχείο κράτησης προσφύγων, Park, στο οποίο διαμένει τις τελευταίες μέρες και ο Novak Djokovic.

"Άνδρες με πολιτικά, μαζί με ένστολους από την αστυνομία, ήρθαν να με βρουν και με πήγαν στο ξενοδοχείο απέλασης", ανέφερε σε επικοινωνία της με Τσέχους δημοσιογράφους.

Όπως είπε, στον αρχικό έλεγχο κατά την άφιξή της στην Αυστραλία, δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα: "Οι αρχές με είχαν αφήσει να μπω αμέσως στη χώρα. Με κράτησαν στο σημείο ελέγχου της πολιτείας της Βικτώριας, καθώς έστειλαν κάπου τα χαρτιά μου, αλλά μετά από λίγο μου επιβεβαίωσαν πως ήμουν ελεύθερη να μπω στη χώρα χωρίς προβλήματα. Δεν καταλαβαίνω γιατί ήρθαν σε μένα μετά από μια εβδομάδα και μου είπαν πως οι κανόνες που εφαρμόστηκαν δεν εφαρμόζονται πια. Έκανα ό,τι μου ζήτησαν να κάνω. Προφανώς, η Tennis Australia μας έχει παραπλανήσει."

Θυμίζουμε πως μόλις ξέσπασε η υπόθεση με τον Djokovic, η Συνοριακή Αρχή της Αυστραλίας επανεξέτασε όλες τις ιατρικές εξαιρέσεις που είχαν επιτραπεί τις προηγούμενες ημέρες και διαπίστωσε πως ακόμη δυο χρίζουν έρευνας. Μια από αυτές ήταν της Voracova, που υποστήριξε ότι σκόπευε να εμβολιαστεί στο τέλος του 2021, αλλά νόσησε με κορωνοϊό νωρίτερα. Η άδειά της να βρίσκεται στη χώρα τελικά ανακλήθηκε και άμεσα οι αρχές την οδήγησαν στο ξενοδοχείο του Carlton.

Σε αντίθεση με τον Djokovic, η Voracova δεν σκοπεύει να παλέψει για την παραμονή της στη Μελβούρνη: "Θα έπρεπε να ζητήσω άλλη βίζα και να περιμένω ίσως και μια εβδομάδα κλεισμένη σε ένα ξενοδοχείο, χωρίς να μπορώ να προπονούμαι. Οπότε δεν έχει νόημα. Θα περιμένω απλά την άδεια για να φύγω, ίσως γίνει και το Σάββατο."

Στηρίζει πάντως τον Djokovic στον αγώνα του: "Θέλω να τον αφήσουν να παίξει. Είμαστε αθλητές, ήρθαμε εδώ για να παίξουμε τένις και όχι για να ασχολούμαστε με τις διαφωνίες των παρασκηνίων."

Όσο για τις συνθήκες στο περίφημο ξενοδοχείο προσφύγων Park και το αν έχει μιλήσει με τον Djokovic, είπε: "Είμαι σε ένα δωμάτιο και δεν μπορώ να πάω πουθενά. Το παράθυρό μου είναι κλειστό, δεν μπορώ να το ανοίξω. Υπάρχουν παντού φύλακες, ακόμα και κάτω από το παράθυρό, που είναι πολύ αστείο. Ίσως πιστεύουν ότι θα πηδήξω από το παράθυρο και θα αρχίσω να τρέχω. Μου φέρνουν φαγητό στο δωμάτιο και υπάρχει ένας φύλακας στον διάδρομο. Νιώθω λίγο σαν να είμαι σε φυλακή. Δεν περιμένεις κάτι τέτοιο να σου συμβεί. Δεν έχω εδώ έντομα και κοριούς, αλλά σίγουρα δεν είναι ένα μέρος που θες να περάσεις τον χρόνο σου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots