Νέα έγγραφα αλλάζουν τα πάντα στην υπόθεση Djokovic

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Κυριακή, 09 Ιανουαρίου 2022 - 11:06

Κάποια νέα έγγραφα που διέρρευσαν στον Τύπο της Αυστραλίας, αποκαλύπτουν τη μεγάλη ασυνεννοησία μεταξύ των κυβερνητικών σωμάτων της χώρας, σχετικά με τις ιατρικές εξαιρέσεις και την ενημέρωση των παικτών.

Η κυβέρνηση της Βικτώριας ήταν υπεύθυνη για την αξιολόγηση των ιατρικών εξαιρέσεων από τον εμβολιασμό, σύμφωνα με τα νέα έγγραφα που διέρρευσαν στον Τύπο, καθώς αυτό επισημαίνεται από ομοσπονδιακούς αξιωματούχους. Οι επιστολές αυτές, δείχνουν επίσης πως οι ομοσπονδιακές αρχές αρνήθηκαν να ελέγξουν τις αιτήσεις πριν από την επιβίβαση των ταξιδιωτών, κάτι που αν έκαναν θα μπορούσε να αποφευχθεί όλη αυτή η περιπέτεια με τον Novak Djokovic, αλλά και τη Renata Voracova.

Η Tennis Australia, η οποία κατηγορήθηκε από την κοινοπολιτειακή κυβέρνηση για ελλιπή ενημέρωση των παικτών, ήταν σε επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών και η Allison Cairns, σύμβουλος του επικεφαλής γιατρού Paul Kelly, ενημέρωσε την ομοσπονδία ότι οι εξαιρέσεις είναι στη διακριτική ευχέρεια της πολιτείας, γι' αυτό θα έπρεπε να επικοινωνήσουν από πριν με την κυβέρνηση της Βικτώριας, ώστε να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Αργότερα το Νοέμβριο ωστόσο, ο Υπουργός Υγείας της Αυστραλίας, Greg Hunt, έστειλε επιστολές στους υπεύθυνους τμημάτων, ενημερώνοντας πως δεν θα επιτρεπόταν η είσοδος σε ανεμβολίαστους ταξιδιώτες, που νόσησαν πρόσφατα.

Η επικεφαλής υγείας της Tennis Australia, Carolyn Broderick, έγραψε στον επικεφαλής υγείας της κυβέρνησης της Βικτώριας, Brett Sutton, στις 22 Νοεμβρίου, ζητώντας διευκρινήσεις για τους παίκτες που νόσησαν πρόσφατα. Ο Sutton απάντησε στις 2 Δεκεμβρίου, γράφοντας: "Όποιος έχει ιστορικό πρόσφατης λοίμωξης Covid-19 και μπορεί να παράσχει τα κατάλληλα στοιχεία, απαλλάσσεται από τις υποχρεώσεις καραντίνας κατά την άφιξή του στη Βικτώρια από το εξωτερικό."

Λίγες μέρες πριν οι παίκτες αναχωρήσουν για την Αυστραλία, η Tennis Australia ζήτησε από τις ομοσπονδιακές αρχές να επανεξεταστούν οι ιατρικές εξαιρέσεις, έτσι ώστε να αποφευχθεί μια περίπτωση σαν κι αυτή του Djokovic. Ο ανώτερος αξιωματούχος του ομοσπονδιακού Υπουργείου Υγείας, Andrew Godkin, απάντησε πως ο έλεγχος θα πρέπει να γίνει κατά την άφιξη των παικτών στο αεροδρόμιο.

Είναι σίγουρο μετά και από τα τελευταία στοιχεία, πως υπήρξε μεγάλη ασυνεννοησία τις τελευταίες εβδομάδες, μεταξύ της κυβέρνησης της Βικτώριας, της κυβέρνησης της Αυστραλίας και της Tennis Australia. Η κοινοπολιτειακή κυβέρνηση πάντως, κατηγορείται από την Tennis Australia ότι διέρρευσε επιλεκτικά στοιχεία, έτσι ώστε να ρίξει το φταίξιμο στην ομοσπονδία, κάτι που φαίνεται να μην ισχύει με τα νέα δεδομένα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots