Tiley: "Θέλω να παίξει στο AO o Djokovic" (vid)

 
Tiley: "Θέλω να παίξει στο AO o Djokovic" (vid)
tn team Κυριακή, 09 Ιανουαρίου 2022 - 11:38

O πρόεδρος της Tennis Australia, Craig Tiley, που κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα εξαιτίας όλων όσων συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, πήρε το μέρος του Novak Djokovic και κατηγόρησε τις ομοσπονδιακές αρχές και την κυβέρνηση.

"Θα ήθελα να τον δω να παίζει στο Australian Open", είπε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας της Tennis Australia στο Nine News της Αυστραλίας, για τον Djokovic.

Ο Tiley και η Tennis Australia κατηγορήθηκαν αρχικά από την κυβέρνηση της Αυστραλίας, πως ενημέρωσαν ελλιπώς τους παίκτες και πως ανέκαθεν μια πρόσφατη λοίμωξη με Covid-19, δεν αποτελούσε επαρκές κριτήριο εισόδου στη χώρα χωρίς καραντίνα.

Ωστόσο, μετά και από νέα διαρροή εγγράφων, φαίνεται να υπήρχε ασυνεννοησία για εβδομάδες επί αυτού του ζητήματος, κάτι που υποστήριξε και ο Tiley στη σημερινή του συνέντευξη, εξηγώντας πως όλο αυτόν τον καιρό οι οδηγίες που έπαιρνε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ερχόντουσαν σε σύγκρουση με αυτές της κυβέρνησης της Βικτώριας.

"Βρισκόμασταν συνεχώς ανάμεσα στη σύγκρουση των πολιτειακών και των ομοσπονδιακών. Πιστεύαμε ότι η κατευθυντήριες γραμμές όμως ήταν οι εξαιρέσεις, τις οποίες δεν χορηγούσαν οι ομοσπονδιακοί, αλλά η κυβέρνηση."

Τα έγγραφα αποκάλυψαν επίσης πως οι ομοσπονδιακές αρχές, που είναι υπεύθυνες για τα σύνορα και κράτησαν τον Djokovic ολόκληρο το βράδυ της άφιξής του στο αεροδρόμιο, είχαν αρνηθεί να βοηθήσουν την Tennis Australia ώστε να αποφευχθεί κάποιο περιστατικό σαν κι αυτό.

"Είχαμε ζητήσει να αξιολογήσουν τις αποφάσεις μας (για τις ιατρικές εξαιρέσεις) και είχαμε ζητήσει τη βοήθειά τους για να βεβαιωθούμε πως κάναμε το σωστό, αλλά αρνήθηκαν. Σήμερα τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά."

Ο Tiley, που δεν έκρυψε πως σοκαρίστηκε όταν έμαθε ότι ο Djokovic ήταν υπό κράτηση στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης το βράδυ της Τετάρτης, βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη θέση έκτοτε. Αποκάλυψε ωστόσο πως δεν σκέφτηκε την παραίτηση, αφού το μπέρδεμα αυτό δεν ήταν αποκλειστική ευθύνη της ομοσπονδίας.

"Τα έγγραφα που διέρρευσαν εκπροσωπούσαν μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Μπορώ να επιστρέψω και να δω μια επιστολή που λάβαμε πριν 5 χρόνια, αλλά δεν θα έχει σχέση με το σήμερα."

Η συνέντευξη του Tiley, έβαλε ακόμα ένα κομμάτι στο παζλ που δείχνει την τεράστια σύγχυση που υπήρξε τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά και το γεγονός πως η ίδια πολιτεία που εγκρίνει σε ένα μη εμβολιασμένο ταξιδιώτη την είσοδο στη χώρα, δεν εγγυάται πως μπορεί να το κάνει και για τον επόμενο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots