Το δικαστήριο δικαίωσε τον Djokovic!

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 - 8:31

To ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αυστραλίας αποφάσισε την ανατροπή της ακύρωσης της βίζας του Novak Djokovic, που πέτυχε μια πρώτη σημαντική νίκη. Το θρίλερ ωστόσο δεν έχει τελειώσει ακόμα για τον Σέρβο τενίστα.

Μια πολύ σημαντική πρώτη νίκη ήρθε για τον Novak Djokovic, καθώς ο δικαστής Anthony Kelly αποφάνθηκε πως η απόφαση της ακύρωσης της βίζας του ήταν "παράλογη" και ο Σέρβος τενίστας θα πρέπει να αφεθεί άμεσα ελεύθερος.

Κατά τη διάρκεια του διαλλείματος και μετά από μια πολύωρη εκδίκαση της έφεσης του κορυφαίου παίκτη του κόσμου, οι δυο πλευρές ήρθαν σε διακανονισμό, με την κυβέρνηση της Αυστραλίας να καλύπτει τα έξοδα και να αφήνει ελεύθερο τον Nole μέσα σε 30 λεπτά, παραδίδοντας το διαβατήριο και τα προσωπικά του αντικείμενα.

Ο δικαστής Kelly έδειξε από νωρίς πως κατανοούσε τη μεριά του Djokovic, συμφωνώντας με τους συνηγόρους του Σέρβου. Σε ένα καθοριστικό σημείο της δίκης μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά: "Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει αυτός ο άνθρωπος για να μπει στην Αυστραλία", εννοώντας πως είχε κάνει ότι ακριβώς του ζητήθηκε για να εισέλθει στη Μελβούρνη και παρόλα αυτά ταλαιπωρήθηκε από τις αρχές.

Όπως εξηγήθηκε αργότερα, σημαντικός παράγοντας για την ανατροπή της αρχικής απόφασης για ακύρωση, ήταν και ο χρόνος που δόθηκε στον Djokovic. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε πως το πρωί της Πέμπτης, στις 05:20, ο Σέρβος ενημερώθηκε πως θα μπορούσε έως τις 08:30 το πρωί να προσκομίσει τα στοιχεία του για να αποτρέψει την ακύρωση της βίζας. Τελικά, τα στοιχεία του ζητήθηκαν ξαφνικά από τον αξιωματούχο της Συνοριακής Αρχής στις 06:14 το πρωί και η απόφαση για την ακύρωση της βίζας ανακοινώθηκε στις 07:42!

Ωστόσο, η απόφαση του δικαστή Kelly δεν σημαίνει πως το θρίλερ έχει τελειώσει. Όπως ενημέρωσε ο δικηγόρος της αυστραλιανής κυβέρνησης, Christopher Tan, ο Υπουργός Μετανάστευσης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Αυστραλίας, Alex Hawke, έχει τη δικαιοδοσία να ακυρώσει εκ νέου τη βίζα του Djokovic.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα σημάνει το τέλος του Djokovic από το Australian Open, αφού αν ακυρωθεί οριστικά η βίζα του δεν θα μπορεί να επιστρέψει στη χώρα για τα επόμενα 3 χρόνια! Θα έχει τη δυνατότητα νέας έφεσης, αλλά αυτή τη φορά θα είναι πολύ πιο δύσκολο να ανατραπεί.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots