Πρωθυπουργός Σερβίας: "Ο Djokovic θα πρέπει να μας δώσει εξηγήσεις"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Garrett Ellwood/USTA
tn team Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 - 22:54

Η Πρωθυπουργός της Σερβίας, Ana Brnabic, έκανε ένα σχόλιο για τις δημόσιες εμφανίσεις του Novak Djokovic μετά το θετικό PCR της 16ης Δεκεμβρίου, που σχολιάστηκαν αρκετά.

Η Brnabic μίλησε στο Reuters για την υπόθεση του Novak Djokovic, που βρίσκεται στο προσκήνιο εδώ και αρκετές μέρες. Ένα από τα ζητήματα που συζητούνται, είναι οι δημόσιες εμφανίσεις που πραγματοποίησε ο Djokovic τη 17η και τη 18η Δεκεμβρίου, ενώ εικάζεται ότι γνώριζε το αποτέλεσμα του μοριακού τεστ που κατέθεσε στο δικαστήριο της Αυστραλίας, το οποίο βγήκε θετικό το βράδυ της 16ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που προσκόμισε η νομική ομάδα του Σέρβου.

"Ελπίζω η τελική απόφαση να ανακοινωθεί πολύ σύντομα. Η αβεβαιότητα δεν κάνει καλό ούτε στον Djokovic, ούτε στο Australian Open. Δεν είμαι ούτε αισιόδοξη, ούτε απαισιόδοξη για την έκβαση της υπόθεσης", είπε η Brnabic, που σχολίασε στη συνέχεια τις δημόσιες εμφανίσεις του Djokovic μετά το θετικό PCR της 16ης Δεκεμβρίου.

"Όσον αφορά τις δημόσιες εμφανίσεις του Novak ενώ ήταν θετικός στην Covid-19, είναι ξεκάθαρο πως παραβίασε τους νόμους. Χρειάζονται άμεσα εξηγήσεις και σ' αυτό το κομμάτι. Δεν ξέρω πότε έμαθε ότι είναι θετικός, δεν γνωρίζω πότε διάβασε ο ίδιος το αποτέλεσμα του τεστ. Θα πρέπει να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες."

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε πάντως χθες η οικογένεια του Nole στο Βελιγράδι, ρωτήθηκε από μια αγγλόφωνη δημοσιογράφο για τις δημόσιες εμφανίσεις και ο αδερφός του, Djordje Djokovic, έκλεισε κάπως απότομα τη συνέντευξη λέγοντας μόνο πως ισχύει ότι ο Nole είχε βγει θετικός στις 16/12 και πως όλα τα έγγραφα είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots