Αυστραλία: Απελάθηκε και ανεμβολίαστος προπονητής

 
Αυστραλία: Απελάθηκε και ανεμβολίαστος προπονητής
tn team Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2022 - 21:22

Εκτός από την περίπτωση της Renata Voracova, που έγινε γνωστό πως απελάθηκε από την αυστραλιανή κυβέρνηση λίγο μετά το ξέσπασμα της υπόθεσης του Novak Djokovic, απελάθηκε από την Αυστραλία ακόμα ένας προπονητής, που επίσης είχε αντίστοιχη ιατρική εξαίρεση με αυτή του Σέρβου.

Ο λόγος για τον Filip Serdarusic, αδερφό και προπονητή του τενίστα Nino Serdarusic, που όπως αναφέρει στη σερβική ιστοσελίδα Sport Klub, ακυρώθηκε η βίζα του και απελάθηκε από την Αυστραλία αμέσως μόλις προέκυψε η υπόθεση του Djokovic.

"Τη μέρα που έφτασε ο Novak Djokovic, γύρω στις 10 το βράδυ, με κάλεσαν να παρουσιαστώ στο κέντρο μετανάστευσης για συνέντευξη την επόμενη μέρα. Η Tennis Australia έστειλε ένα αυτοκίνητο για να με παραλάβει, μια ώρα πριν τον αγώνα του αδερφού μου για τα προημιτελικά του τουρνουά", αποκαλύπτει ο Κροάτης προπονητής.

"Πήγα σε ένα ξενοδοχείο στη Μελβούρνη, μίλησα με τους παίκτες και είχα δυο επιλογές. Είτε να ασκούσα έφεση για να αποκτήσω ξανά βίζα, είτε να έφευγα. Κατά 99% θα απέρριπταν την έφεσή μου, οπότε αποφάσισα να μαζέψω τα πράγματά μου. Δεν είμαι τόσο μεγάλος όσο o Novak για να το παλέψω αυτό. Εφόσον σταμάτησαν εκείνον, έπρεπε να σταματήσουν και εμάς."

Ο Serdarusic, είπε ακόμα πως πολύς κόσμος είναι άδικος με τον Djokovic, αφού όπως και εκείνος, απλά ακολούθησε τους κανονισμούς για τους οποίους η Tennis Australia τους είχε ενημερώσει. Υποστηρίζει ότι απλώς παίχτηκε ένα πολιτικό παιχνίδι στην πλάτη του Djokovic, το οποίο παρέσυρε και εκείνον, όπως και τη Voracova.

"Τα σχόλια του κόσμου είναι πολύ άσχημα. Εμείς απλά κάναμε αίτηση για βίζα, που πληρούσε όλα τα κριτήρια. Ούτε εγώ, ούτε ο Novak φτιάξαμε τον κανονισμό της ιατρικής εξαίρεσης. Απλά τον εφαρμόσαμε. Μπορεί να άλλαξαν τη στάση τους και να έγιναν πιο αυστηροί για να πολιτικοποιήσουν το θέμα, γιατί αυτό συνέβη, αλλά εμείς απλά αξιοποιήσαμε τη δυνατότητα που μας έδωσαν. Μοιάζει για ιδανική κατάσταση λίγο πριν τις εκλογές. Εφόσον άφησαν (στην αρχή) εμένα και την Voracova να μπούμε, γιατί δεν άφησαν και εκείνον; Αν δεν συνέβαινε αυτό με τον Novak, σίγουρα δεν θα συνέβαινε ούτε σε εμάς."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots