Αυστραλία: Απαγόρευση εισόδου για 3 χρόνια στον Djokovic!

 
O Novak Djokovic και ο Goran Ivanisevic στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι
O Novak Djokovic και ο Goran Ivanisevic στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι © Reuters
tn team Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 - 9:23

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας επιβεβαίωσε πως μετά την ακύρωση της βίζας του Novak Djokovic, τέθηκε σε ισχύ και απαγόρευση εισόδου τριών χρόνων στον Σέρβο τενίστα!

Ο Djokovic, ο οποίος προσγειώθηκε πριν λίγες ώρες στο Ντουμπάι, απ' όπου πήρε πτήση για τo Βελιγράδι, έμαθε από εκεί πως εκτός από την απέλασή του από την Αυστραλία, του απαγορεύτηκε και η είσοδος στη χώρα για 3 χρόνια!

Σε δηλώσεις της στο Today Show τη Δευτέρα, η Υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας, Karen Andrews, επιβεβαίωσε το εφιαλτικό αυτό σενάριο για τον κάτοχο 20 Grand Slam τίτλων.

"Η βίζα του ακυρώθηκε από τον Υπουργό Hawke και η ακύρωση αυτή νομιμοποιήθηκε από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, ως εκ τούτου έχει επιβληθεί απαγόρευση εισόδου για 3 χρόνια", εξήγησε η Andrews.

Ο Djokovic αποχώρησε από τη Μελβούρνη το βράδυ της Κυριακής, 11 ημέρες μετά την άφιξή του στην Αυστραλία και την απίστευτη περιπέτεια που βίωσε. Παρότι έφτασε στη χώρα με ιατρική εξαίρεση, οι ομοσπονδιακές αρχές δεν του επέτρεψαν την είσοδο στη χώρα και ακολούθησε μια σειρά από πρωτόγνωρα γεγονότα, που ολοκληρώθηκαν με την απέλασή του από τον Υπουργό Μετανάστευσης Alex Hawke. Ο Σέρβος προσπάθησε να ανατρέψει την απόφαση στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, αυτό όμως έκρινε νόμιμη την απέλασή του.

Οι Αυστραλοί πάντως δεν κλείνουν οριστικά την πόρτα στον Djokovic, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να του επιτρέψουν να επιστρέψει στη χώρα πριν ολοκληρωθεί η ποινή των τριών ετών.

"Ισχύει η απαγόρευση τριών χρόνων, όμως έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει νωρίτερα, υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Αυτό θα κριθεί από τον χρόνο", δήλωσε ο Αυστραλός Πρωθυπουργός, Scott Morrison.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots