Εντυπωσίασε η Azarenka, "επιβίωσε" η Krejcikova (vids)

 
Εντυπωσίασε η Azarenka, "επιβίωσε" η Krejcikova (vids)
tn team Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 - 9:20

H Victoria Azarenka ήταν πολύ εντυπωσιακή και έχασε μόλις 2 games από την Elina Svitolina, για να μπει στον 4ο γύρο του Australian Open. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Barbora Krejcikova, που ανέτρεψε το 2-6, 1-3 ενάντια στη Jelena Ostapenko.

Μόλις 67 λεπτά έμεινε στη Rod Laver Arena η Victoria Azarenka, η οποία συνέτριψε την Elina Svitolina με 6-0, 6-2.

Η Azarenka κέρδισε τα 8 πρώτα games στην αναμέτρηση, κάνοντας μόλις 9 αβίαστα λάθη και πετυχαίνοντας 17 winners. Έσβησε και τα 4 break points που αντιμετώπισε η Λευκορωσίδα, ενώ αξιοποίησε τις 5 από τις 7 δικές της ευκαιρίες.

Για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια (2016) θα επιστρέψει στη δεύτερη εβδομάδα του Australian Open η Azarenka, η οποία είχε κατακτήσει το Grand Slam της Μελβούρνης δυο διαδοχικές χρονιές, το 2012 και το 2013.

Θα αντιμετωπίσει την Κυριακή την πρωταθλήτρια του Roland Garros, Barbora Krejcikova, που πέτυχε μια σπουδαία ανατροπή εις βάρος της Jelena Ostapenko, για να την κερδίσει με 2-6, 6-4, 6-4.

Μετά από ένα πολύ άσχημο ξεκίνημα, η 26χρονη Τσέχα, Νο.4 στον κόσμο, είχε βρεθεί πίσω με 2-6, 1-3 στα μέσα του 2ου σετ. Κατάφερε να ανακάμψει πριν να είναι αργά και κέρδισε τα 5 από τα 6 τελευταία games του σετ, για να το φέρει στο μέρος της.

Στο 3ο σετ προηγήθηκε χάρη σε ένα γρήγορο break με 2-0 και έκτοτε δεν κοίταξε πίσω της, αφού έσβησε και τα 4 break points που αντιμετώπισε και δεν άφησε την Ostapenko να επιστρέψει στο σετ.

Την πολύ καλή της πορεία συνεχίζει και η Paula Badosa, η οποία επίσης βρήκε σθεναρή αντίσταση αλλά κέρδισε τη Marta Kostyuk με 6-2, 5-7, 6-4. Θα είναι η 1η φορά για την Ισπανίδα στις "16" της Μελβούρνης και η 4η συνολικά σε ένα Grand Slam.

Θα συναντήσει την φορμαρισμένη και αήττητη φέτος (8-0) Madison Keys, που έφτασε σε μια πολύ δύσκολη ανατροπή επί της Κινέζας Qiang Wang με 4-6, 6-3, 7-6 (10-2) και προκρίθηκε για 5η φορά στη δεύτερη εβδομάδα του αυστραλιανού Grand Slam.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots