1ος προημιτελικός στην Αυστραλία για τον Berrettini (vid)

 
Matteo Berrettini
Matteo Berrettini © Peter Staples/ATP Tour
tn team Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 - 14:21

O Matteo Berrettini ξεπέρασε σε τρια κλειστά σετ το εμπόδιο του Pablo Carreno Busta και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Australian Open για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο 25χρονος Ιταλός συνεχίζει με συνέπεια να προκρίνεται στους τελικούς γύρους των μεγάλων διοργανώσεων και αυτό θα είναι το 4ο συνεχόμενο Grand Slam που θα βρεθεί στα προημιτελικά.

Μετά από 2 ώρες και 22 λεπτά μάχης με τον πάντα σκληρό Carreno Busta, ο Berrettini πήρε τη νίκη με 7-5, 7-6 (4), 6-4, στον αγώνα που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της Rod Laver Arena και της 7ης ημέρας του τουρνουά.

Ο Berrettini ήταν σε εξαιρετική μέρα από τη γραμμή του σερβίς και πέτυχε 28 άσους, ενώ τελείωσε το ματς με 57 winners και 27 αβίαστα λάθη. 29 winners είχε ο Ισπανός, που έκανε και 30 αβίαστα λάθη.

Και τα τρια σετ ήταν κλειστά, αλλά ο Ιταλός ήταν λίγο καλύτερος σε όλα. Στο 1ο σετ έκανε το break στο 11ο game, πέρασε μπροστά με 6-5 και στο 12ο game έσβησε ένα break point για να κρατήσει το σερβίς του για το 7-5.

Στο 2ο σετ ο Berrettini δεν απειλήθηκε με break point και είχε 4 ευκαιρίες για να "σπάσει" το σερβίς του Carreno Busta, δεν αξιοποίησε όμως καμία και ο Ισπανός άντεξε έως το tie-break. Εκεί διατήρησε την ψυχραιμία του ο φιναλίστ του Wimbledon, που επιβλήθηκε με 7-4 και έκανε το 2-0 σετ.

Και στο 3ο σετ ο Berrettini ηταν ελαφρώς καλύτερος, δεν αντιμετώπισε ούτε σε αυτό break point και έκανε το μοναδικό break στο 10ο game, για να "σφραγίσει" τη νίκη του σε κάτι λιγότερο από 2,5 ώρες.

Στον πρώτο του προημιτελικό στη Μελβούρνη, ο Berrettini θα αντιμετωπίσει τον πολύ φορμαρισμένο και πολύ έμπειρο Gael Monfils, που είναι ο μοναδικός παίκτης στο ταμπλό που δεν έχει ακόμα χαμένο σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots