Zverev: "Ο χειρότερος αγώνας μου μετά το Wimbledon" (vid)

 
Zverev: "Ο χειρότερος αγώνας μου μετά το Wimbledon" (vid)
tennisnews team Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 - 15:29

Αυστηρός με τον εαυτό του ήταν ο Alexander Zverev, που ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για τη σημερινή του ήττα από τον Denis Shapovalov, δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος με την απόδοσή του και είπε πως με αγώνες σαν κι αυτόν δεν του αξίζει να πάει για τον τίτλο και το Νο.1

"Ήταν ο χειρότερος αγώνας μου μετά το Wimbledon. Προφανώς αξίζουν συγχαρητήρια στον Denis, είναι απίθανο που είναι στα προημιτελικά. Το αξίζει, έχει δουλέψει πολύ και έχει βελτιώσει το παιχνίδι του. Απλά πρέπει να κοιτάξω τη δική μου εικόνα και σήμερα ήμουν χάλια, είναι τόσο απλό", είπε ο Zverev στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ήττα του με 3-0 σετ από τον Denis Shapovalov.

"Όλη την εβδομάδα έπαιζα άσχημα. Δεν πιστεύω ότι ήμουν καλός. Με εξαίρεση ίσως τον αγώνα με τον Millman, που έπαιξα καλά. Οι άλλοι δυο αγώνες όμως δεν ήταν καλοί. Είναι διαφορετικό να παίζεις τη μέρα με το να παίζεις νύχτα εδώ. Ούτε αυτό με βοήθησε σήμερα, αλλά δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Έπρεπε απλά να είμαι καλύτερος. Ήρθα εδώ με στόχο να κερδίσω τον τίτλο και να γίνω Νο.1. Αλλά με αυτό το παιχνίδι δεν το αξίζω", συνέχισε ο πολύ απογοητευμένος 24χρονος.

Ρωτήθηκε στη συνέχεια για το στόχο του Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, απαντώντας: "Μετά από έναν τέτοιο αγώνα, είναι γελοίο να μιλάω γι' αυτό. Πρέπει πρώτα να τα βρω με τον εαυτό μου."

Κλείνοντας, ο Zverev ανέλαβε όλη την ευθύνη του αποτελέσματος, λέγοντας κατηγορηματικά πως για έναν αθλητή του επιπέδου του αυτό είναι το σωστό: "Είχα μια καλή off-season, έκανα καλή προετοιμασία. Καμιά φορά δεν μετράει μόνο αυτό. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, πρέπει απλά να είμαι καλύτερος. Δεν μου φταίει κανείς άλλος. Δεν είναι ευθύνη του προπονητή, κανενός στην ομάδα μου. Είναι όλη δική μου. Ως Νο.3 στον κόσμο, πρέπει να αναλαμβάνω την ευθύνη για ό,τι κάνω και ό,τι δεν κάνω. Σήμερα δεν ήμουν όσο καλός έπρεπε για να κερδίσω τον Denis."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots