Το έκανε ξανά ο Berrettini κι έγραψε ιστορία! (vid)

 
Matteo Berrettini
Matteo Berrettini © Peter Staples/ATP Tour
tn team Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 - 15:44

Για 2η φορά στο τουρνουά ο Matteo Berrettini έχασε προβάδισμα με 2-0 σετ, αλλά κατάφερε να κερδίσει στα 5, για να γίνει ο πρώτος Ιταλός που προκρίνεται στα ημιτελικά του Australian Open!

Ο Matteo Berrettini συνεχίζει την πορεία του προς τον πρώτο του Grand Slam τίτλο στη Μελβούρνη, καθώς επιβλήθηκε του Gael Monfils έπειτα από μια επική μονομαχία 4 ωρών, με 6-4, 6-4, 3-6, 3-6, 6-2.

Ήταν η δεύτερη φορά στο τουρνουά που ο Berrettini έχασε προβάδισμα με 2-0 σετ, αλλά κέρδισε στα 5, καθώς το ίδιο είχε συμβεί και στην αναμέτρησή του με τον Carlos Alcaraz για τον 3ο γύρο.

Σήμερα, ο 25χρονος Ιταλός έπαιξε εξαιρετικά την πρώτη μιαμιση ώρα του αγώνα και φαινόταν πολύ δυνατός. Παρότι υπήρξαν μεγάλα games σε διάρκεια, ο Berrettini ήταν αισθητά καλύτερος και δεν έχασε το σερβίς του στα πρώτα 2 σετ. Στο 3ο σετ απείλησε τον Monfils με γρήγορο break, ο Γάλλος όμως έσβησε 3 break points και κράτησε το σερβίς του για το 2-1.

Αυτό όχι μόνο τον κράτησε ζωντανό, αλλά του έδωσε και μια ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια, με τον 35χρονο να βρίσκει το πρώτο του break στο ματς και να προηγείται με 4-2. Έκλεισε το σετ στο 9ο game ο Monfils, που έπαιζε καλύτερα από τον Berrettini σ' αυτό το διάστημα και τον "έσπασε" άλλες 2 φορές στο 4ο σετ, στο 5ο (3-2) και στο 9ο game (6-3).

Στο αποφασιστικό σετ ωστόσο ο Berrettini ήταν πιο δυνατός και έκανε δυο απανωτά break στα πρώτα games, για να προηγηθεί με 4-0 και να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Ο Monfils δεν σταμάτησε να παλεύει, μείωσε σε 1-4 και 2-5, έσβησε και 2 match points, ήταν αδύνατο όμως να επιστρέψει στο ματς, με τον Ιταλό να "σφραγίζει" τη νίκη στο 8ο game, έπειτα από 3 ώρες και 49 λεπτά στη Rod Laver Arena.

Συνολικά ο Berrettini έχει παίξει 21 σετ για να πάρει αυτές τις 5 νίκες που τον στέλνουν στα ημιτελικά του Australian Open, εκεί όπου θα συναντήσει τον Rafael Nadal.

Για 3η φορά στην καριέρα του θα παίξει σε ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης ο Berrettini, που ήταν ημιφιναλίστ στο US Open το 2019 (είχε ηττηθεί από τον Nadal) και φιναλίστ το 2021 στο Wimbledon.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots