Nadal: "Σημαίνει πολλά για μένα το μήνυμα του Federer - δεν έχει σημασία ποιος θα είναι 1ος σε Slams" (vid)

 
Nadal: "Σημαίνει πολλά για μένα το μήνυμα του Federer - δεν έχει σημασία ποιος θα είναι 1ος σε Slams" (vid)
© Corinne Dubreuil / FFT
tn team Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2022 - 0:26

Σε ακόμα μια ένδειξη ταπεινότητας και αλληλοσεβασμού, ο Rafael Nadal σχολίασε με δέος τα λόγια του Roger Federer μετά το 21ο Grand Slam τίτλο του, ενώ είπε πως στο τέλος δεν έχει σημασία για εκείνον ποιος έχει τα περισσότερα Slams, αφού και οι τρεις τους (μαζί και με τον Novak Djokovic) έχουν πετύχει περισσότερα απ' όσα ονειρεύτηκαν ποτέ.

Λίγη ώρα μετά την κατάκτηση του 21ου Grand Slam τίτλου του Nadal, o Federer ανέβασε ένα story στο Instagram στο οποίο συνεχάρη τον Ισπανό, που για 1η φορά τον ξεπέρασε στα majors. Η αφιέρωσή του είχε και μερικά πολύ όμορφα λόγια για τον Rafa.

"Συγχαρητήρια με όλη μου την καρδιά που έγινες ο πρώτος παίκτης που φτάνει τους 21 Grand Slams τίτλους. Πριν λίγους μήνες αστειευόμασταν πως θα είμαστε και οι δυο με πατερίτσες. Απίθανο. Ποτέ να μην υποτιμάτε έναν σπουδαίο πρωταθλητή. Η απίθανη εργατικότητά σου, η αφοσίωση και το μαχητικό σου πνεύμα, είναι έμπνευση σε μένα και σε αμέτρητους άλλους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Είμαι περήφανος που μοιράζομαι αυτή την εποχή με εσένα και είναι τιμή μου που έπαιξα και γω ρόλο στο να σε πιέσω να πετύχεις περισσότερα, όπως έκανες τα 18 τελευταία χρόνια. Είμαι σίγουρος πως θα πετύχεις και άλλα επιτεύγματα στο μέλλον, αλλά για τώρα απόλαυσε αυτό!" έγραψε ο Roger.

O Nadal μίλησε χθες στα media και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην αφιέρωση του Federer, λέγοντας: "Σημαίνει πολλά για μένα. Έχουμε μια εξαιρετική σχέση με τον Roger, έχουμε κάνει εκπληκτικά πράγματα μαζί. Είναι τιμή για μένα που είμαι μέρος αυτής της εποχής, έχουμε ζήσει μαζί εκπληκτικές στιγμές για την ιστορία του αθλήματός μας. Ένα μήνυμα σαν κι αυτό σημαίνει πολλά για μένα. Του εύχομαι τα καλύτερα, το ξέρει, και πραγματικά ελπίζω να βρεθούμε ξανά μαζί στα μεγαλύτερα τουρνουά."

Ο Nadal μίλησε εκτενέστερα για το rivalry του με τον Federer αλλά και με τον Djokovic, που επίσης ξεπέρασε κατά ένα Grand Slam: "Πάντα είχαμε μεγάλο σεβασμό ο ένας για τον άλλον. Έχουμε ερμηνεύσει αυτό το rivalry με τον πιο θετικό τρόπο. Έχω πάρει πολλά προσωπικά μηνύματα και ζητάω συγγνώμη που ακόμα δεν μπόρεσα να απαντήσω σε όλους. Είμαι περήφανος με τον τρόπο που έχουμε διαχειριστεί το rivalry σε ολόκληρες τις καριέρες μας. Στο τέλος της ημέρας απλά παίζουμε ένα παιχνίδι και έχουμε πετύχει όλοι μας περισσότερα απ' όσα είχαμε ονειρευτεί όταν ήμασταν παιδιά. Στο τέλος δεν έχει σημασία ποιος θα έχει περισσότερα, αν κάποιος έχει 23 και ο επόμενος έχει 21. Όλοι πετύχαμε τα όνειρά μας και το έχουμε απολαύσει. Νιώθω τυχερός που παίζω σ' αυτή την πολύ ξεχωριστή εποχή για το άθλημα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots