Δεν θα αγωνιστεί στην Αυστραλία ο Monfils (vid)

 
Gael Monfils
Gael Monfils © Peter Staples/ATP Tour
tn team Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2022 - 23:25

O Gael Monfils ανακοίνωσε πως δεν θα ξεκινήσει τη σεζόν του από την Αυστραλία και ως εκ τούτου θα χάσει το πρώτο Grand Slam της χρονιάς.

Μετά από μια περίπλοκη χρονιά, ο Gael Monfils ανακοίνωσε πως δεν θα αγωνιστεί στο Australian Open τον επόμενο μήνα.

O 36χρονος Γάλλος τενίστας πέρασε από διάφορες φάσεις και προβλήματα το 2022, με τελευταίο τον τραυματισμό του στο πόδι, που τον ανάγκασε να μην αγωνιστεί καθόλου στο τελευταίο κομμάτι της χρονιάς. Ο τελευταίος του επίσημος αγώνας ήταν σο Μόντρεαλ για το Masters του Καναδά, τον περασμένο Αύγουστο.

Σε συνέντευξή του για το Canal+, έχοντας στο πλευρό του και τη σύζυγό του, Elina Svitolina, με την οποία επίσης έγιναν για πρώτη φορά γονείς πριν μερικές εβδομάδες, ο Monfils εξήγησε πως δεν είναι ακόμα εντελώς έτοιμος για να επιστρέψει και επιπλέον θέλει να χρησιμοποιήσει το protected ranking του στο μέλλον, δηλαδή να έχει πρόσβαση στα τουρνουά ως Top 20 παίκτης. Αυτή τη στιγμή ο Γάλλος έχει υποχωρήσει στο Νο.52 του κόσμου και θα χάσει περισσότερες θέσεις στην Αυστραλία, τις οποίες πιθανότατα θα έχανε ακόμα και αν αγωνιζόταν στη Μελβούρνη, αφού είχε να υπερασπιστεί 610 βαθμούς, μετά τις πολύ καλές εμφανίσεις στο περσινό του ξεκίνημα στη σεζόν.

Δεν σκέφτεται πάντως το τέλος της καριέρας του ο Monfils, ο οποίος ξεκαθάρισε πως ο βασικός του στόχος είναι να μαζέψει βαθμούς στο υπόλοιπο της χρονιάς, αξιοποιώντας και τον κανονισμό του protected ranking (για να ενεργοποιηθεί πρέπει να συμπληρώσει 6 μήνες απουσίας από τα τουρνουά), ώστε να διεκδικήσει την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, που θα γίνουν στην πατρίδα του και στο Παρίσι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots