Σάκκαρη: "Θέλω να κερδίσω το Australian Open"

 
Σάκκαρη: "Θέλω να κερδίσω το Australian Open"
© Australian Open / Tennis Australia
tn team Κυριακή, 08 Ιανουαρίου 2023 - 20:19

Η Μαρία Σάκκαρη βρίσκεται σε καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση ενόψει του Australian Open και θέτει ψηλούς στόχους για το πρώτο Grand Slam της χρονιάς. 

"Είμαι έτοιμη για να δω τι θα μου φέρει το 2023", είπε η Σάκκαρη με ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό της, ανοίγοντας τη συνέντευξη με την επίσημη ιστοσελίδα του Australian Open.

"Είμαι πολύ περήφανη με τον εαυτό μου. Δεν ήταν εύκολο κατόρθωμα", απάντησε στη συνέχεια, αναφερόμενη στο γεγονός πως τερμάτισε για 2η διαδοχική χρονιά στο Top 10, κάτι το οποίο σημαίνει πολλά για εκείνη, όπως σημείωσε.

Όσο για το να ξεκινάει τη σεζόν από την Αυστραλία, είπε: "Είναι το τέλειο μέρος για να ξεκινάς τη σεζόν. Η αυστραλιανή κουλτούρα είναι πολύ ξεχωριστή και μοναδική. Όλοι οι άνθρωποι είναι πολύ ευγενικοί, ενώ υπάρχει και μια πολύ μεγάλη ελληνική κοινότητα εδώ και πάντα το απολαμβάνω. Νιώθω σα να βρίσκομαι στο σπίτι μου, ειδικά στη Μελβούρνη, επειδή όπου και να πάω ακούω ελληνικά. Ο καιρός είναι υπέροχος και τα τουρνουά έχουν πολύ καλή οργάνωση επίσης. Ακόμα είμαστε λίγο κουρασμένοι από την preseason, όμως μας αρέσει που ερχόμαστε σε ένα τόσο όμορφο μέρος με αυτό το κλίμα. Δεν πιστεύω πως θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερο μέρος από την Αυστραλία."

Τις δυο τελευταίες εβδομάδες, η Σάκκαρη κέρδισε τους 3 από τους 4 αγώνες που έπαιξε στο United Cup για την Ελλάδα, καθώς και τους 3 αγώνες που έπαιξε στο διπλό, μαζί με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

"Σίγουρα είμαι πολύ καλύτερα από ότι την περσινή χρονιά. Πέρσι ήμουν στην Αδελαΐδα και δεν ήθελα να βρίσκομαι εκεί. Το κενό που υπήρχε μεταξύ του WTA Finals και της Αδελαΐδας ήταν πάρα πολύ μικρό, δεν ήμουν συνηθισμένη σε κάτι τέτοιο. Ήμουν συναισθηματικά φορτισμένη και απλά δεν ήμουν έτοιμη για να ξεκινήσει η νέα σεζόν. Αυτή τη χρονιά χρησιμοποίησα και την εμπειρία που απέκτησα πέρσι, για να μπορέσω να διαχειριστώ καλύτερα την κατάσταση."

Για την εμπειρία της στο νεοσύστατο United Cup, όπου η Ελλάδα ήταν ημιφιναλίστ και πρωταθλήτρια στο Περθ, είπε: "Ζήσαμε μοναδικές στιγμές και μπορέσαμε να μοιραστούμε όλες τις χαρές μαζί. Κάθε φορά αυτό μου φτιάχνει τη διάθεση και κάνει την προετοιμασία μου για το Australian Open πολύ ευκολότερη."

Τέλος, για τις βλέψεις της για το πρώτο Grand Slam της χρονιάς, η καλύτερη Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών, είπε: "Θέλω να κερδίσω το Australian Open. Πιστεύω πως είμαι σε καλή φόρμα, αλλά ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις πως θα πάνε τα πράγματα στο τένις. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο που μπορώ, για να μείνω στο τουρνουά όσο περισσότερο μπορέσω. Αγαπώ την Αυστραλία, πιστεύω πως ήδη το γνωρίζετε αυτό, απλά θέλω να μείνω εδώ όσο περισσότερο καιρό γίνεται."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots