Η κλήρωση του Τσιτσιπά στο Australian Open

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Tennis Australia
tn team Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023 - 6:23

Αποφεύγει τον Novak Djokovic μέχρι και τον τελικό ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος βρίσκεται στο ίδιο μισό με τους Rafael Nadal και Daniil Medvedev στο Australian Open. Δείτε αναλυτικά την κλήρωση του ανδρικού ταμπλό.

Τον Quentin Halys θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα του στο Australian Open o Στέφανος Τσιτσιπάς, που με όσα έχει δείξει μέχρι στιγμής στην Αυστραλία δικαιωματικά θεωρείται ένα από τα φαβορί για να φτάσει ως το τέλος στη Μελβούρνη.

Εφόσον ξεπεράσει την επικίνδυνη πρεμιέρα του, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών θα παίξει στον 2ο γύρο είτε με τον Rinky Hijikata είτε με κάποιον qualifier, ενώ στον 3ο γύρο διασταυρώνεται με τον Ολλανδό Botic Van De Zandschulp, που προέρχεται από την καλύτερη χρονιά της καριέρας του.

Στον 4ο γύρο ο Στεφ μπορεί να αντιμετωπίσει τον Jannik Sinner, που διασταυρώνεται στον 3ο γύρο με τον έτερο πολύ ταλαντούχο Ιταλό παίκτη, Lorenzo Musetti.

Στα προημιτελικά ο Στεφ διασταυρώνεται με τον Felix Auger-Aliassime, ενώ στο ίδιο τμήμα του ταμπλό βρίσκονται και οι Cameron Norrie και Borna Coric, αμφότεροι πιθανοί αντίπαλοι του Auger-Aliassime στον 4ο γύρο. Στα ημιτελικά, ο Στεφ διασταυρώνεται με τους Rafael Nadal και Daniil Medvedev.

O Nadal, περσινός πρωταθλητής και Νο.1 στο ταμπλό, δεν θα έχει καθόλου εύκολη διαδρομή στην προσπάθειά του για υπεράσπιση. Στην πρεμιέρα του θα παίξει με τον πολύ ταλαντούχο Βρετανό Jack Draper, ενώ εφόσον κερδίσει, θα παίξει στον 2ο γύρο με έναν εκ των Brandon Nakashima και Mackenzie McDonald. Στον 3ο γύρο διασταυρώνεται με τον φορμαρισμένο Yoshihito Nishioka, ενώ στον 4ο γύρο με τους Karen Khachanov και Frances Tiafoe. Στα προημιτελικά, διασταυρώνεται με τον Medvedev, που και εκείνος έχει δύσκολο μονοπάτι, με τον Sebastian Korda πιθανό αντίπαλο 3ου γύρου και τον Hubert Hurkacz στον 4ο γύρο.

H κλήρωση του Τσιτσιπά στο Australian Open:

1ος γύρος: Halys
2ος γύρος:
Hijikata/qualifier
3ος γύρος:
Van De Zandschulp
4ος γύρος:
Sinner/Musetti
Προημιτελικά:
Auger-Aliassime/Norrie/Coric
Ημιτελικά:
Nadal/Medvedev
Τελικός:
Djokovic/Ruud

Στην κάτω μεριά του ταμπλό και πιθανός αντίπαλος του Τσιτσιπά (και των Nadal, Medvedev) μόνο στον τελικό, είναι το μεγάλο φαβορί του τουρνουά, ο Novak Djokovic. Ο Nole θα παίξει στον 1ο γύρο με τον Roberto Carballes Baena, ενώ στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει είτε τον Hugo Dellen, είτε κάποιον qualifer.

Στον 3ο γύρο ο Σέρβος διασταυρώνεται με τον Grigor Dimitrov, που θα έχει δύσκολη πρεμιέρα κόντρα στον Aslan Karatsev, ενώ στον 4ο γύρο με τους Pablo Carreno Busta και Alex De Minaur.

Στα προημιτελικά, ο Nole διασταυρώνεται με τους Andrey Rublev, Holger Rune και Νικ Κύργιο! Πρόκειται για ένα τμήμα "φωτιά" στο ταμπλό, με τον Rune να έχει πιθανό αντίπαλο τον Κύργιο στον 3ο γύρο και στον 4ο γύρο τον Rublev, που με τη σειρά του θα παίξει στον 1ο γύρο με τον Dominic Thiem και έχει πιθανό αντίπαλο τον Daniel Evans στον 3ο γύρο!

Στα ημιτελικά, ο Djokovic διασταυρώνεται με τους Casper Ruud και Taylor Fritz, που είναι πιθανό ζευγάρι προημιτελικών. Ο Ruud μπορεί ακόμα να παίξει με τον Matteo Berrettini στον 4ο γύρο, ενώ ο Fritz διασταυρώνεται στον 4ο γύρο με τον Alexander Zverev.

Πιθανοί προημιτελικοί:

[1] Nadal - Medvedev [7]
[3] Tsitsipas - Auger Aliassime [6]
[5] Rublev - Djokovic [4]
[8] Fritz - Ruud [2]

Αναλυτικά το ανδρικό ταμπλό του Australian Open:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots