Nadal: "Νιώθω καλύτερα, είμαι έτοιμος να παίξω καλό τένις" (vid)

 
Nadal: "Νιώθω καλύτερα, είμαι έτοιμος να παίξω καλό τένις" (vid)
tn team Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023 - 16:53

O Rafael Nadal αναγνωρίζει πως τον τελευταίο καιρό οι ήττες του είναι πολύ περισσότερες από το συνηθισμένο, όμως τόνισε πως είναι μια κατάσταση που πρέπει να αποδεχτεί, ενώ είπε ακόμα ότι νιώθει καλά με το τένις του στις προπονήσεις και στα τελευταία παιχνίδια και είναι έτοιμος να παίξει καλό τένις και στο Australian Open.

"Χάνω περισσότερες φορές από το συνηθισμένο, όμως είναι και αυτό μέρος της δουλειάς. Απλά αποδέχομαι αυτή την κατάσταση. Είμαι αρκετά ταπεινός για να μπορώ να την αποδεχτώ και να δουλέψω πάνω σ' αυτό που έχω σήμερα. Πρέπει να χτίσω ξανά το momentum και να βρω την αυτοπεποίθησή μου με νίκες, αλλά είναι αλήθεια πως χάνω περισσότερες φορές από το συνηθισμένο. Μπορούμε βέβαια να μιλήσουμε για πράγματα που έγιναν πέρσι, για καταστάσεις που αντιμετώπισα", είπε ο Nadal στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στη Μελβούρνη.

"Είναι αλήθεια πως χάνω περισσότερο και πρέπει να ζήσω με αυτό και να παλέψω για τις νίκες. Δεν θεωρώ ότι έπαιξα άσχημα στα δυο πρώτα ματς της σεζόν, έχασα από δυο πολύ καλούς αντιπάλους και είχα ευκαιρίες για να κερδίσω και τα δυο παιχνίδια. Είμαι εδώ 3 εβδομάδες και κάθε μέρα προπονούμαι σε αυτές τις συνθήκες, με τους καλύτερους παίκτες του κόσμου. Αυτό γενικά με βοηθάει. Δεν ξέρω τι θα συμβεί τη Δευτέρα, αλλά η αίσθησή μου είναι ότι είμαι καλύτερος απ' ότι ήμουν όταν ήρθα στην Αυστραλία", πρόσθεσε ο 36χρονος Ισπανός, ο οποίος θα μπει στο Australian Open ως Νο.1 του ταμπλό και ως υπερασπιστής του τίτλου. Παρόλα αυτά, δεν συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα φαβορί.

"Ακόμα ελπίζω πως μπορώ να κάνω ένα καλό Australian Open, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Ο πρώτος αγώνας είναι σημαντικός και θα έχω έναν δύσκολο αντίπαλο. Αισθάνομαι όμως έτοιμος. Θα ήθελα να έχω πετύχει μερικές νίκες πριν έρθω εδώ, αλλά αυτό δεν έγινε και πρέπει να το αποδεχτώ. Είμαι έτοιμος να παίξω καλό τένις τη Δευτέρα, θα παλέψω γι' αυτό", είπε ακόμα ο Rafa, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Jack Draper για τον 1ο γύρο γύρω στις 6 το πρωί τη Δευτέρα, για τον 1ο γύρο του Australian Open.

Τέλος, αναφερόμενος στον περσινό του θρίαμβο στη Μελβούρνη, όταν επίσης δεν τον περίμεναν πολλοί για να κατακτήσει το τρόπαιο, είπε: "Αυτό που έγινε πέρσι θα μείνει στην καρδιά μου και στη μνήμη μου για πάντα. Ήταν μια από τις πιο σημαντικές συναισθηματικά νίκες μου, δίχως αμφιβολία. Επέστρεψα από μεγάλο τραυματισμό και τα συναισθήματα ήταν πολύ έντονα. Η αγάπη του κόσμου και η ατμόσφαιρα στη Rod Laver Arena κατά τη διάρκεια του τελικού θα μου μείνουν αξέχαστα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots