Σάκκαρη: "Έχω κάνει καλή προετοιμασία"

 
Σάκκαρη: "Έχω κάνει καλή προετοιμασία"
tn team Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2023 - 13:53

Η Μαρία Σάκκαρη μίλησε στο ελληνικό πρόγραμμα της ραδιοφωνίας SBS της Αυστραλίας και αναφέρθηκε στο αν προτιμάει Grand Slam ή Νο.1, στην πρόσφατη συμμετοχή της στη φιλανθρωπική δράση του Australian Open, τη στήριξη των Ελλήνων ομογενών, αλλά και το αν σκέφτεται να κάνει οικογένεια.

Ξεκινώντας τη συνέντευξη που παραχώρησε στο SBS, η Σάκκαρη αναφέρθηκε στο πρόσφατο United Cup και την ευθύνη που έχει μαζί με τον Στέφανο Τσιτσιπά κάθε φορά που η Ελλάδα εκπροσωπείται σε τέτοια τουρνουά: "Ξέρουμε και οι δυο ότι έχουμε μεγάλη ευθύνη. Όχι μόνο την ευθύνη για να κερδίσουμε τα ματς, αλλά και για να βοηθήσουμε τους υπόλοιπους στην ομάδα να αισθανθούν άνετα αρχικά. Είναι ένα event που ούτε εμείς το γνωρίζουμε, αλλά γι' αυτούς είναι κάτι καινούργιο, κάτι μεγάλο. Τα καταφέραμε όλοι σαν ομάδα πάρα πολύ καλά, είχαμε μια πάρα πολύ ωραία σχέση μεταξύ μας, δε νομίζω ότι κανένας από τους αθλητές αισθάνθηκε άβολα σε καμία στιγμή. Νομίζω ίσα-ίσα πως ξεπεράσαμε τις προσδοκίες που είχαμε στην αρχή και με τις νίκες της Δέσποινας (Παπαμιχαήλ) και του Στέφανου (Σακελλαρίδη) που μας έδωσαν μεγάλη βοήθεια."

Για την πρόσφατη συμμετοχή της στο φιλανθρωπικό event της Rod Laver Arena για την Ουκρανία, "Tennis Plays for Peace", είπε: "Όταν κάνεις κάτι φιλανθρωπικό για μια χώρα που αυτή τη στιγμή πονάει, προσπαθείς να βοηθήσεις με όποιον τρόπο γίνεται. Αυτό ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε, να βγούμε στο γήπεδο για 45 λεπτά και η αλήθεια είναι πως το διασκεδάσαμε κιόλας. Ήταν κάτι πάρα πολύ όμορφο, κάτι που άρεσε σε όλους. Νομίζω πως όλοι είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε μια χώρα που όπως είπα πονάει τον τελευταίο χρόνο και με όποιον τρόπο μπορούμε εγώ είμαι πρόθυμη να το κάνω."

Για το αν προτιμάει Νο.1 ή Grand Slam, απάντησε: "Έχω και τα δυο στο πίσω μέρος του μυαλού μου, τα θέλω και τα δυο πάρα πολύ. Σίγουρα με τη διαφορά πόντων που έχουμε αυτή τη στιγμή όλες από το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης θέλει χρόνο αυτή τη στιγμή για να το ξεπεράσουμε. Για το Grand Slam αισθάνομαι ότι έχω κάνει μια πολύ καλή προετοιμασία και έμαθα πολλά από την περσινή σεζόν, που σίγουρα δεν είχα τα καλύτερα αποτελέσματα σ' αυτά τα τουρνουά."

Πολλές τενίστριες (Barty, Kerber, Osaka) σταμάτησαν ή έκαναν ένα διάλειμμα από το τένις προκειμένου να ξεκινήσουν οικογένεια και η Σάκκαρη ρωτήθηκε αν υπάρχει κάτι τέτοιο στο μυαλό της: "Δεν θεωρώ ότι είμαι έτοιμη για κάτι τέτοιο, ούτε το έχω ανάγκη αυτή τη στιγμή. Είμαι πολύ χαρούμενη εκτός γηπέδου, έχω γύρω μου ανθρώπους που με αγαπούν, έχω μια πολύ υγιή σχέση. Είμαι χαρούμενη, είμαι ευτυχισμένη βασικά, μου αρέσει που ταξιδεύω, που μπορώ και ζω αυτές τις στιγμές, όλα αυτά τα συναισθήματα μέσω του αθλήματός μου και δε νομίζω ότι θα έκανα κάποια αλλαγή στη ζωή μου αυτή τη στιγμή."

Τέλος, για τη στήριξη των ομογενών της Αυστραλίας, είπε: "Δε νομίζω ότι μπορεί να έχει κανένας παράπονο από τους Έλληνες, είναι απίστευτο αυτό που μας προσφέρουν σε κάθε αγώνα. Σίγουρα όσο πιο πολλοί γίνεται να έρθουν τόσο το καλύτερο. Πάντα οι πρώτοι γύροι στα Grand Slams είναι δύσκολοι, αλλά αισθάνομαι πολύ καλά, είμαι ήρεμη και θα περιμένω όλη την ελληνική κοινότητα στο γήπεδο."

Η Σάκκαρη θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο Australian Open τη Δευτέρα, στις 03:30 με 04:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, αντιμετωπίζοντας την Κινέζα Yue Yuan.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots