Σάκκαρη: "Το επίπεδό μου ήταν καλύτερο απ' ότι περίμενα"

 
Σάκκαρη: "Το επίπεδό μου ήταν καλύτερο απ' ότι περίμενα"
tn team Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 - 7:55

Ευχαριστημένη με την απόδοσή της στον πρώτο της αγώνα στο Australian Open για φέτος ήταν η Μαρία Σάκκαρη, τονίζοντας πως έπαιξε καλύτερα απ' αυτό που περίμενε.

"Ήμουν πολύ σταθερή. Ήταν καλύτερα απ' ότι περίμενα. Μπήκα σε μπελάδες στις αρχές του 2ου σετ, μετά από ένα πολύ κακό game στο σερβίς μου. Ήμουν πίσω με break, αλλά σκεφτόμουν συνέχεια ότι θα είχα την ευκαιρία κάποια στιγμή να επιστρέψω στο σετ και να κλείσω τον αγώνα. Το επίπεδό μου ήταν πολύ καλύτερο απ' ότι περίμενα. Αισθανόμουν καλά το παιχνίδι μου, γιατί έπαιξα τέσσερα δυνατά ματς στο United Cup, έκανα καλή προετοιμασία", είπε η Σάκκαρη στη συνέντευξη Τύπου της μετά τη νίκη της επί της Yue Yuan με 2-0 σετ.

Παρόλο που έκλεισε την πορεία της στο United Cup με ήττα από τη Martina Trevisan, η Σάκκαρη εξήγησε πως εκείνο το ματς δεν ήταν αντιπροσωπευτικό όσων έχει δείξει μέχρι τώρα στη φετινή σεζόν, αφού ήταν πολύ κουρασμένη και σίγουρα είχε μεγάλο μειονέκτημα σε σχέση με την Ιταλίδα, που έπαιξε και τους προηγούμενους αγώνες της στο ίδιο γήπεδο.

"Δεν έμεινα σ' αυτή την ήττα. Δεν θέλω να φανεί σαν παράπονο, αλλά ήμασταν στο Περθ, κάναμε ένα ταξίδι 4,5 ωρών, είχαμε 3 ώρες διαφορά, κοιμήθηκα μόνο 2,5 ώρες και ήμουν πολύ κουρσμένη. Είχα πει στα παιδιά όταν πήγα για πρωινό ότι χρειαζόμουν κι άλλο ύπνο. Στο Περθ ήταν καταπληκτικά, αλλά η πίεση ήταν έντονη, έπρεπε να κερδίσουμε όλα τα ματς. Και το μικτό στο τέλος είχε μεγάλη συναισθηματική φόρτιση, ήμασταν όλοι πολύ χαρούμενοι. Όλο αυτό μου πήρε αρκετή ενέργεια. Η Martina έπαιξε πολύ καλά σ' αυτό τον αγώνα. Υπήρξαν στιγμές που και εγώ έπαιζα καλά, αλλά παίξαμε σε 20 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία, σε ένα γρήγορο γήπεδο, βράδυ, μέσα σε μια μέρα ήταν ένα νέο τουρνουά για μένα."

Για το αν νιώθει καλύτερα σε σχέση με άλλες χρονιές, η Ελληνίδα τενίστρια απάντησε: "Ήταν πολύ καλό το γεγονός πως είχα τη δυνατότητα να παίξω με τέσσερις παίκτριες από το Top 100 πριν το Australian Open. Τα πάντα ήταν καλύτερα, γιατί τελείωσα καλά τη σεζόν. Ξεκουράστηκα καλύτερα από πέρσι, γιατί ήμουν χαρούμενη. Είχα μεγάλο κίνητρο στην προετοιμασία και οι προπονήσεις που έκανα πήγαν καλά. Ερχόμενη στην Αυστραλία ήμουν χαρούμενη που θα έπαιζα σε ένα νέο ομαδικό event, κάτι στο οποίο δεν είμαστε συνηθισμένοι. Μετά, ήρθαμε εδώ, σ' αυτή την υπέροχη πόλη. Αισθάνομαι πολύ καλά. Το συμπέρασμα είναι πως το παιχνίδι μου βρίσκεται σε καλό σημείο."

Τέλος, για την επόμενη αντίπαλή της, τη μόλις 18χρονη Diana Shnaider, είπε: "Πρώτη φορά ακούω το όνομά της, αλλά για να κέρδισε σήμερα σημαίνει πως είναι καλή παίκτρια. Είναι κάτι που θέλω να αρχίσω να σκέφτομαι από αύριο, σήμερα θέλω να χαλαρώσω και να το απολαύσω."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots