Εύκολα στους "16" ο Στεφ - και τώρα Sinner! (vids)

 
Εύκολα στους "16" ο Στεφ - και τώρα Sinner! (vids)
tennisnews team Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023 - 6:07

O Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε ακόμα έναν περίπατο στο Australian Open, για να κερδίσει και τον Tallon Griekspoor με 3-0 σετ και να προκριθεί με χαρακτηριστική άνεση στους "16" καλύτερους της Μελβούρνης. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Jannik Sinner, που έμεινε "ζωντανός" επιστρέφοντας από 2 σετ πίσω!

Χωρίς χαμένο σετ ολοκλήρωσε και τον τρίτο του αγώνα στο φετινό Australian Open o Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επιβλήθηκε του Tallon Griekspoor με 6-2, 7-6 (5), 6-3 και πήρε σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες το εισιτήριο για τον 4ο γύρο του Grand Slam της Μελβούρνης.

Ήταν και σήμερα εξαιρετικός ο Στέφανος, που έκανε ένα σπουδαίο ματς στη Rod Laver Arena, το οποίο ολοκλήρωσε με 31 winners, 26 αβίαστα λάθη και κανένα χαμένο service game.

Μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι ο 24χρονος Έλληνας πρωταθλητής και "έσπασε" 2 φορές το σερβίς του Griekspoor στο εναρκτήριο σετ, για να μετατρέψει πολύ γρήγορα το 1-2 σε 6-2 και να το ολοκληρώσει σε λιγότερο από μισή ώρα.

Στο 2ο σετ ο Ολλανδός, ο οποίος ήταν αήττητος φέτος μέχρι σήμερα σε 6 αναμετρήσεις, κατάφερε να σταθεί πολύ καλύτερα και είχε μάλιστα μια τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει, αφού το μοναδικό του break point σε ολόκληρο το ματς ήταν και set point, στο 5-6, 30-40. Ο Στεφ αρνήθηκε να χάσει το σερβίς του, έστειλε το σετ στο tie-break και εκεί επικράτησε με 7-5, για να ενισχύσει το προβάδισμά του στο 2-0 σετ.

Στο 3ο σετ η κυριαρχία του Στέφανου ήταν και πάλι ξεκάθαρη, με τον Έλληνα τενίστα να μην απειλείται σε κανένα service game του και να "σπάει" τελικά το σερβίς του Ολλανδού στη 2η απόπειρά του, για να "ξεφύγει" με 4-1. Χωρίς να δυσκολευτεί έφτασε στο τελικό 6-3 ο Στεφ, έπειτα από 2 ώρες και 5 λεπτά αγώνα.

Βελτίωσε το ρεκόρ του στη φετινή σεζόν στο 7-0 νίκες ο Τσιτσιπάς, ο οποίος παραμένει αήττητος για το 2023 και προκρίθηκε για 1η φορά στην καριέρα του στον 4ο γύρο του Australian Open χωρίς να έχει χαμένο σετ.

Θυμίζουμε πως έχει φτάσει στα ημιτελικά του πρώτου Grand Slam της χρονιάς 3 φορές στα 4 προηγούμενα χρόνια, το 2019, το 2021 και το 2022, έχοντας μόνο νίκες σε παρουσίες του στον 4ο γύρο και στα προημιτελικά!

Την Κυριακή θα δώσει σίγουρα ένα πολύ δύσκολο τεστ, απέναντι στον Jannik Sinner, που βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση στον σημερινό του αγώνα με τον Marton Fucsovics, κυριάρχησε κατά κράτος όμως από το 3ο σετ κι έπειτα, για να χάσει μόνο 3 games σε 3 σετ και να επικρατήσει με 4-6, 4-6, 6-1, 6-2, 6-0!

Για 6η φορά θα αναμετρηθούν στο tour Τσιτσιπάς και Sinner, με τον Στέφανο να έχει πολύ καλή προϊστορία απέναντι στον Ιταλό, με 4-1 νίκες. Τον έχει κερδίσει μάλιστα στις 3 τελευταίες συναντήσεις τους, μεταξύ των οποίων ήταν και στα προημιτελικά του περσινού Australian Open, όπου είχε κάνει ένα εντυπωσιακό ματς και επιβλήθηκε με 6-3, 6-4, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots