Σάκκαρη: "Φοβόμουν να κάνω το παιχνίδι μου, είναι ψυχολογικό"

 
Σάκκαρη: "Φοβόμουν να κάνω το παιχνίδι μου, είναι ψυχολογικό"
tn team Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023 - 19:43

Η Μαρία Σάκκαρη ήταν εμφανώς απογοητευμένη μετά την ήττα της από τη Lin Zhu στο Australian Open, δεν μπορούσε να εξηγήσει γιατί δεν ένιωσε πιο ελεύθερη να κάνει το παιχνίδι της στο court και είπε ότι έχει να κάνει κυρίως με τον ψυχολογικό τομέα.

"Το επίπεδό μου δεν ήταν καλό. Έπαιξα αμυντικά, δεν χτυπούσα την μπάλα, φοβόμουν να κάνω το παιχνίδι μου. Η αντίπαλός μου από την άλλη δεν είχε τίποτα να χάσει, έπαιζε ελεύθερα, το απολάμβανε και έκανε πολύ καλό παιχνίδι", είπε η Ελληνίδα τενίστρια, στην τελευταία της συνέντευξη Τύπου για φέτος στη Μελβούρνη.

Η Σάκκαρη γνώρισε την ήττα από την Zhu με 7-6 (3), 1-6, 6-4 και αποχαιρέτησε το Australian Open στον 3ο γύρο. Ήταν ένα τουρνουά στο οποίο είχε μεγάλες προσδοκίες και ένιωθε πολύ καλά, τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Γι' αυτό και συμφώνησε αμέσως, όταν της επισημάνθηκε ότι φάνηκε να μην "αφήνεται" για να κάνει το παιχνίδι της σ' αυτή τη διοργάνωση.

"Δεν ξέρω γιατί έγινε αυτό, πρέπει να αναλύσω γιατί ένιωσα έτσι. Πρέπει να πω ότι στα παιχνίδια που έπαιξα στο United Cup, εκτός από το τελευταίο, έπαιξα πολύ καλά κάτω από μεγάλη πίεση. Στον 1ο γύρο ενός Grand Slam δεν περιμένεις να παίξεις καλά, αλλά όσο περνούν οι αγώνες θα πρέπει να νιώθεις καλύτερα. Εγώ δεν το ένιωσα αυτό και είναι σπάνιο. Ήμουν πολύ χαλαρή πριν τον αγώνα και δεν ξέρω γιατί δεν αφέθηκα ελεύθερη να κάνω το παιχνίδι μου."

Όσο για το αν φταίει ότι το Australian Open είναι στο ξεκίνημα της σεζόν, η Σάκκαρη απάντησε: "Αυτό συμβαίνει εδώ και 7 χρόνια που παίζω στο τουρνουά, δεν θα αλλάξει. Αν έχεις προπονηθεί καλά, πρέπει να είσαι έτοιμος. Για μένα δεν είναι θέμα προπόνησης, είναι περισσότερο ψυχολογικό. Αν και ήμουν σε καλή κατάσταση, μίλησα με την ψυχολόγο μου πριν το τουρνουά και πίστευε και εκείνη ότι ήμουν. Ένιωθα καλά και ήμουν θετική, μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να πηγαίνει πολύ μακριά στο τουρνουά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots