Προημιτελικά μετά από 7 χρόνια η Azarenka (vids)

 
Προημιτελικά μετά από 7 χρόνια η Azarenka (vids)
tn team Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023 - 17:28

Η Victoria Azarenka χρειάστηκε να δουλέψει πολύ σκληρά για να "λυγίσει" τη Lin Zhu και να πάρει μια μεγάλη πρόκριση για την προημιτελική φάση του Australian Open, για 1η φορά μετά από 7 χρόνια.

Από το 2016 είχε να προκριθεί στα προημιτελικά του Australian Open η Victoria Azarenka, η οποία έχει κατακτήσει 2 φορές τον τίτλο στη Μελβούρνη, το 2012 και το 2013.

Σήμερα τα κατάφερε ξανά, πετυχαίνοντας μια σπουδαία και πολύ δύσκολη νίκη επί της Lin Zhu με 4-6, 6-1, 6-4, έπειτα από 2 ώρες και 40 λεπτά μάχης στη Rod Laver Arena. 

Η Azarenka βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο καθώς έχασε το 1ο σετ από την Κινέζα, που στον προηγούμενο γύρο είχε αποκλείσει τη Μαρία Σάκκαρη. Απάντησε με εμφατικό τρόπο, για να προηγηθεί με 5-0 στο 2ο σετ, ωστόσο δυσκολεύτηκε αρκετά στο 3ο σετ.

Το αποφασιστικό σετ ξεκίνησε με 6 break, 3 για κάθε παίκτρια, με την Zhu να γίνεται η πρώτη που κράτησε το σερβίς της στο 7ο game και να παίρνει το πρώτο της προβάδισμα στο σετ με 4-3. Η Azarenka έμεινε στο ύψος της και ισοφάρισε με ένα love service game.

Στο 9ο game έκανε και το μεγάλο break η Λευκορωσίδα, για να περάσει ξανά μπροστά με 5-4, ενώ στο 10ο game επέστρεψε από το 15-40 και κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της, για να πανηγυρίσει την πολύ μεγάλη αυτή πρόκριση, που ήρθε στις 2:20 περίπου τα ξημερώματα τοπική ώρα!

Μετά τον τελικό του US Open του 2020, αυτός θα είναι ο 2ος προημιτελικός για την Azarenka σε ένα Slam και μόλις ο 2ος στα 7 τελευταία χρόνια. Θα αντιμετωπίσει την Τρίτη την Jessica Pegula, που είναι το μεγάλο φαβορί στο πάνω μισό του ταμπλό, για μια θέση στην τελική 4άδα του τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots