Djokovic: "Μόνο οι δικοί μου τραυματισμοί αμφισβητούνται"

 
Djokovic: "Μόνο οι δικοί μου τραυματισμοί αμφισβητούνται"
© REUTERS/Carl Recine
tn team Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023 - 22:40

Ο Novak Djokovic μίλησε για την αμφισβήτηση του κόσμου για τον τραυματισμό του στο πόδι, ένα φαινόμενο που υπήρχε και πριν 2 χρόνια με τη θλάση που είχε τότε στους κοιλιακούς. Όπως είπε, την ώρα που άλλοι παίκτες ηρωοποιούνται όταν έχουν τραυματισμούς, ο ίδιος συνεχώς κατηγορείται πως τους προσποιείται, ανήγγειλε ότι αργά ή γρήγορα θα δούμε και αποδείξεις μέσω των εξετάσεών του, ενώ κατέληξε ότι όλο αυτό το αφήγημα του δίνει επιπλέον κίνητρο και δύναμη.

"Αυτοί που αμφιβάλλουν, θα συνεχίσουν να το κάνουν. Είναι αστείο, γιατί μόνο οι δικοί μου τραυματισμοί αμφισβητούνται, ενώ όταν οι άλλοι παίκτες έχουν σωματικά προβλήματα, είναι τα θύματα. Το γεγονός εδώ είναι ότι εγώ είμαι πάντα αυτός που προσποιείται τραυματισμούς", σχολίασε ο Djokovic, όταν του έγινε σχετική ερώτηση στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στη Μελβούρνη.

"Δεν χρειάζεται όμως να αποδείξω κάτι σε κανέναν, έχω προφανώς ιατρικές αποδείξεις, από τώρα και από 2 χρόνια πριν. Έχω ξεκάθαρα αποτελέσματα εξετάσεων και υπερήχων. Δεν ξέρω αν θα τα δημοσιεύσω στο ντοκυμαντέρ που ετοιμάζεται για μένα, ή στα social media, εξαρτάται από το πως θα νιώσω. Ίσως το κάνω, ίσως όχι", πρόσθεσε ο 35χρονος Σέρβος, αναφερόμενος και στο τουρνουά του 2021, όπου στο μεγαλύτερο μέρος του είχε θλάση στους κοιλιακούς και παρόλα αυτά κατέκτησε τον τίτλο, με πολύ κόσμο και τότε να αμφισβητεί τον τραυματισμό του.

"Πραγματικά δεν με ενδιαφέρει τι σκέφτεται και τι λέει ο κόσμος. Είναι διασκεδαστικό, είναι ενδιαφέρον να βλέπω πως συνεχίζεται αυτό το αφήγημα. Ένα αφήγημα που διαφέρει σε σύγκριση με άλλους παίκτες που έχουν βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση. Το έχω συνηθίσει όμως και απλά μου δίνει δύναμη και επιπλέον κίνητρο. Γι' αυτό, λοιπόν, τους ευχαριστώ γι' αυτό!" κατέληξε ο Djokovic, που ξεκάθαρα "φωτογράφισε" και τον Rafael Nadal, που πέρσι κατέκτησε τον 14ο τίτλο του στο Roland Garros με τέτοιο τρόπο. 

Τον τραυματισμό του πάντως στον αριστερό μηρό, αμφισβήτησε και ο σημερινός του αντίπαλος, Alex De Minaur, ο οποίος βεβαίως αντιμετώπισε έναν υγιή Nole, που και ο ίδιος είπε ότι σήμερα δεν ένιωθε καθόλου πόνο.

"Δεν ξέρω αν είναι τραυματίας, πείτε μου εσείς, πως τον είδατε σήμερα στο court; Εγώ τον είδα να κινείται πολύ καλά. Πιστεύω πως όλοι βλέπουν τι γίνεται τις δυο τελευταίες εβδομάδες, όλοι μιλούν γι' αυτό. Σήμερα βρέθηκα στο court απέναντί του. Ή δεν είμαι τόσο καλός για να τον κάνω να φανεί έστω και μια στιγμή τρραυματίας, ή είναι εντελώς καλά. Ήταν υπερβολικά καλός, σε όλους τους τομείς", είπε χαρακτηριστικά ο Αυστραλός, αφήνοντας ξεκάθαρα υπόνοιες και για τη στάση του Σέρβου στα προηγούμενα παιχνίδια του στο τουρνουά.

Ό,τι και αν συμβαίνει, το γεγονός είναι πως ο Djokovic απέδειξε σήμερα ότι είναι το μεγάλο φαβορί και σ' αυτό το Australian Open και την Τετάρτη θα επιχειρήσει να κάνει το επόμενο βήμα προς τον 10ο τίτλο του στη Μελβούρνη και 22ο σε Grand Slam, με αντίπαλο τον Andrey Rublev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots